Νέα απάτη-Παριστάνουν τα κυπριακά ταχυδρομεία μέσω sms

Την προσοχή του κοινού συστήνουν εκ νέου τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για περιπτώσεις αποστολής παραπληνητικών μηνυμάτων sms σε κινητά τηλέφωνα. 

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ενημερώνει το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες κινητών τηλέφωνων και συγκεκριμένα σχετικά με τη διόρθωση στοιχείων διεύθυνσης.

«Το phishing συνιστά ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου κατά την οποία ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται», αναφέρεται.

Αυτές οι οδηγίες, προστίθεται, «μπορεί να ζητούν από τον αποδέκτη να ακολουθήσει κάποιο ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ή/και να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα».

Καλούνται οι πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής και να φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτό τον τρόπο».

Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές δεν κατευθύνονται στην πλατφόρμα διαδικτυακών πληρωμών της JCCSmart, αλλά σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση.

Δειτε Επισης

Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη
Το αντίο του Παύλου Παύλου στον Άντρο Παυλίδη-«Μας αγκάλιασε και μας έδωσε πολλά»
Σφοδρές αντιδράσεις για την απέλαση Τ/κ οικονομολόγου από την Τουρκία-Πυρά σε Τατάρ
Εξέδωσε νέο οδηγό για τη νοσηλευτική φροντίδα των αιμοσφαιρινοπαθειών η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών
Είχε ενημερώσει τον εργολάβο να τερματίσει εργασίες στο υπό ανακαίνιση κτήριο στη Μακαρίου ο ΕΟΑ-Διαπιστώνει παραβιάσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Στρόβολο λόγω εργασιών βελτίωσης της οδού Τσερίου
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Άντρου Παυλίδη-«Άνθρωπος με πάθος για την Κύπρο»
Υπ. Εργασίας: Θα λειτουργήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για ομαλή εξέλιξη σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα
ΥΠΑΝ: Πενήντα ένα χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή και θέτει επιτακτικά το αίτημα για δικαιοσύνη
Πιο θερμή μέρα του χρόνου η Πέμπτη, στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος-Ενδεχόμενο για κόκκινη προειδοποίηση