Αναβλήθηκε η δίκη των 17 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Χλώρακα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα Τετάρτη τα 17 πρόσωπα που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια της Χλώρακας που συνέβησαν περί τα τέλη Αυγούστου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 5.10.23, στις 9 το πρωί.

Πρόκειται για οκτώ Ελληνοκύπριους, οκτώ Σύρους και έναν Ελλαδίτη.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η πλειοψηφία ζήτησε περαιτέρω χρόνο για απάντηση, κάποιοι απάντησαν παραδοχή και κάποιοι μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, ο 1ος και 2ος κατηγορούμενος απάντησαν παραδοχή και στην επόμενη δικάσιμο που το Δικαστήριο όρισε για την 5η Οκτωβρίου του 2023 αναμένεται η υπόθεση τους να συνεχιστεί για γεγονότα και ποινή. Ο 3ος και 4ος κατηγορούμενος απάντησαν παραδοχή, ο 5ος κατηγορούμενος απάντησε παραδοχή σε 2 κατηγορίες που αντιμετωπίζει και στις υπόλοιπες ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία η απόσυρση και αναμένεται απάντηση.

Ακόμη ο 6ος κατηγορούμενος ζήτησε όπως το Δικαστήριο ορίσει σύντομη ημερομηνία για απάντηση, ο 7ος και 8ος κατηγορούμενος ζήτησαν περαιτέρω χρόνο για απάντηση, οι 10ος, 11ος, 12ος, 13ος, 14ος, 15ος και 16ος κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης ημερομηνία για απάντηση και ο 17ος απάντησε παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.   

Σημειώνεται πως από τους 17 οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, όπως υπογραφή εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και υποχρέωση να παρουσιάζονται 3 φορές τον μήνα στο κεντρικό αστυνομικό σταθμό. Επίσης οι άλλοι τρεις, ένας εθνοφρουρός και δύο φοιτητές, έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους.

Το Δικαστήριο ανέφερε πως η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, που ανέλαβε για πρώτη φορά την υπόθεση, δεν ήταν σε θέσει να εκθέσει γεγονότα και ως εκ τούτου το Δικαστήριο έδωσε περαιτέρω χρόνο.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι της οχλαγωγίας και της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων. 

Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου στις 5.10.23 στις 09:00 το πρωί. Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως όλοι τους παρουσιαστούν με τους ίδιους όρους.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες την νότια Γάζας, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη
Οργή Μητσοτάκη για την οπαδική βία-«Θα την καταπολεμήσουμε όσο ψηλά κι αν είναι αυτοί που την υποκινούν»
Σκάνδαλο στην Τουρκία με τον γιό του προέδρου της Σομαλίας-Σκότωσε διανομέα σε τροχαίο και έφυγε