Μ. Γιακουμή: Είναι η ώρα οι Τράπεζες να σκεφτούν ανθρωποκεντρικά και με σεβασμό τους πολίτες

Ήρθε η ώρα, ανθρωποκεντρικά και με σεβασμό οι Τράπεζες να ανταποδώσουν κατά το ελάχιστον πίσω στον κόσμο αυτή τη στήριξη, δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Μιχάλης Γιακουμή, μετά το πέρας της επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα αύξησης των επιτοκίων και κατ’ επέκταση τις πιθανές αυξήσεις των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων λόγω και αυτών των αυξήσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιακουμή ανέφερε πως, «τονίσαμε επανειλημμένα, ότι μέχρι σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και οι πολίτες έβαλαν πλάτες για να διατηρηθεί το τραπεζικό σύστημα ζωντανό για να συνεχίσει να δουλεύει η οικονομία. Ήρθε η ώρα, ανθρωποκεντρικά και με σεβασμό οι Τράπεζες να ανταποδώσουν κατά το ελάχιστον πίσω στον κόσμο αυτή τη στήριξη».

Και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε και επικροτούμε τις πρόσφατες συζητήσεις και πολιτικές πιέσεις του Υπουργού Οικονομικών για να έρθουν από μόνες τους οι Τράπεζες να προβούν σε μειώσεις κυρίως των δανειστικών επιτοκίων και σε αυξήσεις των καταθετικών, για να μην υπάρχει τόσο χάσμα μεταξύ δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων».

Δεν μπορώ να πω σήμερα, συνέχισε, «μετά τη συζήτηση ότι μείναμε ικανοποιημένοι από τις προθέσεις και τις ενέργειες των Τραπεζών. Παράλληλα καλούμε όλους τους θεσμούς της πολιτείας (αρμόδια Υπουργεία, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Κεντρική Τράπεζα κτλ), να λειτουργήσουν προδραστικά και όχι μόνο αντιδραστικά κατόπιν εξελίξεων και αυτό μόνο στα λόγια, σε ένα πλαίσιο προστασίας των πολιτών αλλά και λειτουργίας του ορθού ανταγωνισμού, είτε το είχαμε αναφέρει ξανά θα κινηθούμε εμείς νομοθετικά πλέον – ως εκπρόσωποι του κόσμου που μας έχει εκλέξει εδώ και οφείλουμε να διαφοροποιήσουμε με νόμο πολιτικές προς όφελος του κόσμου».

«Με απλά λόγια σήμερα μιλάμε για καθαρή εκμετάλλευση της κατάστασης από τις Τράπεζες – που παρεμπιπτόντως ανακοινώνουν κέρδη περίπου 500 και εκατομμύρια το εξάμηνο και εμείς θέλουν να είμαστε απλοί θεατές και δεν μειώνουν ούτε τα δανειστικά επιτόκια, ούτε μειώνουν τις υπερχρεώσεις», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος