Βγαίνει μπροστά ο Πρόδρομος, κουνάει το δάκτυλο σε Μιχαηλίδου για διδακτικό χρόνο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, όσον αφορά στην ανταλλαγή αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την 7η Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας διέψευσε την Ιερά Σύνοδο ότι ετοιμάζει πρόταση. Μετά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που παρουσιάστηκαν έντονες, καθώς θεωρούν ότι εργασιακά ζητήματα πρέπει να παραμένουν ανάμεσα στις ίδιες και το Υπουργείο Παιδείας, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο τέως υπουργός Παιδείας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε μία μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να κουνήσει το δάκτυλο στην υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους, αφού είναι αδικαιολόγητα περιορισμένος ο σχολικός χρόνος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «κατανοητή η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου, να μη θέλει να συνδέεται η ονομαστική γιορτή με απώλεια σχολικού χρόνου. Θετικότατη. Ποιες όμως "διαβουλευσεις"; Κατανοητή και η πρώτη συνδικαλιστική αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ. Πράγματι, το θέμα δεν περιορίζεται σε κέρδος μιας ημέρας. Με εξαγγελία "διαβουλεύσεων" δεν διαφαίνεται όμως κάποια λύση. Τι "διαβουλεύσεις"; Έχουμε αδικαιολόγητα περιορισμένο σχολικό χρόνο. Υπευθυνότητα χρειάζεται... Υπευθυνότητα από όλους! Υπουργείο, γονείς, εκπαιδευτικούς».

Συνεχίζοντας, ο τέως υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «υπάρχουν (θεωρητικά;) κανονισμοί! Ενώ όμως το τέλος σχολικού έτους είναι 30 Ιουνίου, τα δημοτικά τερματίζουν εβδομάδες πριν, ενώ στη Μέση ακόμα νωρίτερα. Στα λύκεια ουσιαστικά μετά το Πάσχα τελειώνει η διδασκαλία! Λογικό θα ήταν και οι όποιες εξετάσεις να μην ξεπερνούν τις 4-5 μέρες και γονείς/μαθητές να σταματήσουν να επιδίδονται/υποκύπτουν σε βαθμοθηρία. Λογικό θα ήταν ακόμα να καταργηθούν οι "ανεξετάσεις" που χωρίς πραγματικό όφελος αφαιρούν περίπου 2 εβδομάδες από όλους! Την ώρα που ως φορολογούμενοι πολίτες οι γονείς πληρώνουν πάνω από 11 χιλ. ευρώ το χρόνο για κάθε μαθητή/τρια (στην Τεχνική >14 χιλ.), είναι τραγικό να ακούγεται συνέχεια "αίτημα" για λιγότερη εκπαίδευση (λιγότερη "ύλη"). Χρόνος για να γίνουν καλύτερα χρειάζεται».

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου υπέδειξε πως «η πολιτεία έχει πάντως ευθύνη: γίνεται σε χώρα όπου λέμε πως "δύναμη μας είναι οι άνθρωποι μας" η διάρκεια σχολικού έτους να είναι αρκετά μικρότερη από τους άλλους στην Ευρώπη; Γιατί; Αν είμαστε "χώρα διακοπών", αυτό είναι για τους τουρίστες μόνο».

Πάντως, η τοποθέτηση του Πρόδρομου Προδρόμου προκαλεί ερωτηματικά, καθώς επί θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας, είχαν εφαρμοστεί οι εξετάσεις τετραμήνων και από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα, αφού οι δύο εξεταστικές περίοδοι που προστέθηκαν, μείωσαν ακόμη περισσότερο τον ήδη περιορισμένο διδακτικό χρόνο. Εκτός αυτού, είναι άξιον απορίας από που προέρχεται η τοποθέτηση του κ. Προδρόμου, δεδομένου ότι παρά το γεγονός ότι οι φωνές για να βρεθεί μία λύση, ο ίδιος αρνείτο οποιαδήποτε πρόταση και επέμενε στην εφαρμογή της νομοθεσίας, όπως αυτή ψηφίστηκε.

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Στο επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των εργαζομένων το γ΄ τρίμηνο του 2023
Συνολικά 4.263 άτομα πήραν «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 11 μήνες
Το χαλίτζι Τυλληρίας στις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις της ΕΕ
Παρουσιάστηκαν οι κοινοί κανόνες της ΕΕ για ευημερία κατοικίδιων και ζώων
Στο 44% η βροχόπτωση-Χαμηλή η πληρότητα στα φράγματα
Ενημερώνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα για χαμηλόμισθους οι συντεχνίες-Έκαναν αρχή με το ΑΚΕΛ
Μικρός o κίνδυνος εκτεταμένης επιδημίας Δάγκειου πυρετού στην Κύπρο-«Θα επηρεάσει λιγότερα από δέκα άτομα»
Ενέκρινε την καταβολή χριστουγεννιάτικου δώρου το Υπουργικό-Ποιοι οι δικαιούχοι