Αυξήθηκε ο αριθμός των ευάλωτων παιδιών που έλαβαν σχολικά από εθελοντές

Περίπου 1,700 παιδιά δέχθηκαν σχολικά είδη από τα εκστρατεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), ο οποίος για ένατη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε εκστρατεία με σκοπό να στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο αριθμός των ευάλωτων οικογενειών που αποτάθηκαν στον ΠΣΣΕ, αυξήθηκε κατά πολύ σε σχέση με την περσινή χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει πως όλο και περισσότερες οικογένειες βρίσκονται σε οικονομική στενότητα λόγω των αυξήσεων που παρατηρούνται στα βασικά προϊόντα.

Πέραν από την γενικότερη αύξηση του αριθμού των οικογενειών που ζήτησαν φέτος βοήθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει ενώπιον του το Συμβούλιο, οι περισσότερες οικογένειες διαμένουν στη Λευκωσία, ενώ τις προηγούμενες χρονιές τη πρώτη θέση κατείχε η Πάφος. Το γεγονός αυτό, όπως εξήγησε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΣΣΕ Ηλίας Δημητρίου, αποδίδεται στο ότι ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των οικογενειών με μεταναστευτική βιογραφία που δέχθηκαν βοήθειάς,. «Πρώτη φορά καταγράφηκε αύξηση στη Λευκωσία. Οι εκστρατείες αυτές γίνονται για να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός. Όμως στην πλειοψηφία τους, αυτοί που δέχθηκαν βοήθεια, ήταν Ελληνοκύπριοι», εξήγησε ο κος Δημητρίου.

Παρά τις ανάγκες που καταγράφηκαν, το Συμβούλιο ικανοποίησε όλους όσους είχαν αποταθεί κοντά τους για βοήθεια, είτε για να λάβουν σχολικά είδη που παρέλαβαν από πολίτες που δεν τα είχαν ανάγκη, είτε για να παραλάβουν δωροκουπόνια που δίνουν ως δωρεά εταιρεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η ακρίβεια έχει δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα στην όλη διαδικασία που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, ο κόσμος που έχει ανάγκη τις δωρεές είναι περισσότερος, ωστόσο οι πολίτες προσφέρουν λιγότερα σχολικά είδη και οι εταιρείες μείωσαν τις προσφορές τους. «Η ακρίβεια κτύπησε όλες τις τάξεις του πληθυσμού. Μπορεί να καταφέραμε να βοηθήσαμε τον κόσμο, όμως φάνηκε πως οι πολίτες και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», είπε.

Ως εκ τούτου, από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένη εκστρατείας, εξάγεται το συμπέρασμα πως οι πολίτες που επηρεάζονται οικονομικά αυξάνονται συνεχώς. «Υπάρχει πρόβλημα. Ο κόσμος είναι δυστυχισμένος και λυπημένος με την κατάσταση. Ζητούν βοήθεια και νιώθουν άσχημα, προσβάλλονται για την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται. Νιώθουμε την απελπισμένο και εμείς τους εξηγούμε πως δεν είναι επαίτες, αλλά οικογένειες που αναγκάζονται να αποταθούν σε εμάς», είπε.

Ο κος Δημητρίου σημείωσε δε, πως ανέμενε αυτή την αύξηση στον κόσμο που θα ζητούσε βοήθεια αυτή τη χρονιά. «Και εγώ στην Κύπρο και παρακολουθώ τις καταστάσεις. Δυσκολεύονται, ακόμη και αυτοί που είναι σχετικά καλύτερα οικονομικά», σχολίασε.

Το επόμενο διάστημα το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) αναμένεται, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, να ανακοινώσει την έναρξη της εκστρατείας «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια στις ευάλωτες οικογένειες ώστε να έχουν τα απαραίτητες κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου. Η εκστρατεία αυτή, που αρχίζει κάθε Νοέμβριο, από το 2015, έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 18 χιλιάδες οικογένειες που χρειάστηκαν οικονομική βοήθεια. Ο κάθε συμπολίτης μας και αυτή τη φορά, μπορεί να προσφέρει, είτε δωροκουπόνια, χριστουγεννιάτικα δώρα ή εδέσματα,

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές