Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό χωρίς ανακοινώσεις για το χάος στη Λεμεσό

Πέραν της μιας ώρας διήρκεσε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από τα σοβαρά επεισόδια βίας που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Μόλου στη Λεμεσό.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και ο Αρχηγός Αστυνομίας, αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Ωστόσο, ούτε από πλευράς Κυβέρνησης έγινε οποιαδήποτε ανακοίνωσε σχετικά με αποφάσεις που λήφθηκαν και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης και τον φόβο νέων επεισοδίων, στην προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση στην περιοχή του Εναρίου, από αλληλέγγυους των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αρχική τοποθέτηση του στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν δεν έχουν να κάνουν με το Μεταναστευτικό. Τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι το Μεταναστευτικό και ότι γνωρίζουν ποιοι εμπλέκονται σε αυτές τις καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαριές και ασήκωτες ευθύνες για τα βίαια επεισόδια, έπρεπε να υπήρχαν ήδη παραιτήσεις

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό και την υπουργό και τα υπόλοιπα στελέχη της Αστυνομίας που κλήθηκαν και συμμετέχουν στη σύσκεψη, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως με βάση όσα έχουμε δει, φάνηκε εκ του αποτελέσματος, πως δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, τους τουρίστες και να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στους παρευρισκόμενους πως αισθάνεται ντροπή για τα όσα εκτυλίχθηκαν και ζήτησε απαντήσεις από τον Αρχηγό και την υπουργό. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φανερά εκνευρισμένος, είπε πως, «ντροπή θα πρέπει να νιώθουν και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κατάδικος με βραχιολάκι στους συλληφθέντες για τα επεισόδια-Δεν πήραν χαμπάρι στις Κεντρικές

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε στις 11 και 30 το πρωί, συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και όσοι είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη στη Λεμεσό εκ μέρους Αστυνομίας, που είναι ο Αρχηγός και Υπαρχηγός, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

Επίσης συμμετείχαν η υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης