Βάλλει κατά πολιτείας ο Νικολαΐδης-«Οφείλουν να προστατεύουν στις ανθρώπινες ζωές»

Είναι ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, καταδικάζοντας τα χθεσινοβραδινά έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρόμενων για το μεταναστευτικό.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ την περιοχή του μόλου, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές σε υποστατικά και οχήματα, αναφέρει πως «είναι παντελώς ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να τίθεται σε καθεστώς πολιορκίας, να προκαλούνται χιλιάδων ευρώ ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και να κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές».

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να προστατεύσουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες με τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό, τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο», προσθέτει.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη με επικίνδυνες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή» και διαμηνύει πως «αυτό, ως κοινωνία, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ποτέ».

Για τα επεισόδια αναμένεται νέα επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα όσα διαδραματίστηκαν ψες απασχόλησαν σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, στην ΑΔΕ Λεμεσού, όπου μετέβη εσπευσμένα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν για κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην οδό Σπύρου Αραούζου, ενώ ζημιές από φωτιά υπέστησαν υαλοπίνακες εισόδου και το εσωτερικό δυο καταστημάτων στην διασταύρωση των οδών Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου.

Επιπρόσθετα, ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγίας Ζώνης με Θεσσαλονίκης και σε μεγάλο πλαστικό σκυβαλοδοχείο στην οδό Ανεξαρτησίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στη βιτρίνα καταστήματος.

Δειτε Επισης

Στιγμές τρόμου για 68χρονο-Του έστησε καρτέρι κουκουλοφόρος και τον λήστεψε
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Επανήλθε ο Τριανταφυλλίδης για προαγωγή Κατσουνωτού με καρφιά σε ΔΗΣΥ-«Από πού ήρθε η εντολή για... αφωνία»
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις