Επιμένει στο ίδιο μοτίβο, αμετανόητος στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ

«Δεν υπάρχει έθνος που λέγεται κυπριακό. Στην Κύπρο είσαι είτε Τούρκος είτε Έλληνας. Έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει να είναι. Όταν τα εξηγούμε αυτά, υπάρχουν αυτοί που μας δίνουν δίκιο», ανέφερε σε συνέντευξή στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στη Νέα Υόρκη, ο Ερσίν Τατάρ υπερασπιζόμενος και πάλι της πολιτικής του για λύση του Κυπριακού στη βάση δύο κρατών, «με κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς δύο χωριστών λαών».

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, στη συνέντευξή του ο κ. Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσει να καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει τις πραγματικότητες στο νησί και μίλησε για αδικία από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου όσον αφορά το περιεχόμενο της τελευταίας έκθεσης για την πρόοδο της Τουρκίας.

Κατά τον κ. Τατάρ, λύση που θα τερματίζει τις εγγυήσεις της Τουρκίας και ένα ομοσπονδιακό σύστημα στο νησί, δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά. Ούτε θα αποδεχθούν, συνέχισε, να ακυρώσουν το δικό τους «κράτος».

Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι θα ήταν προς όφελος όλων αν η περιφερειακή σταθερότητα φτάσει σε καλύτερο σημείο και πρόσθεσε ότι όσοι «πεισματικά» δεν αποδέχονται την πραγματικότητα «της τδβκ», εμποδίζουν τον δρόμο για τη συμφιλίωση στην περιοχή.

Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία, λέγοντας ότι «πάντα κοιτάζω το μέλλον με ελπίδα και έτσι θα συνεχίσω από εδώ και πέρα». Ανέφερε ότι επειδή ο 13ος όροφος στο «Σπίτι της Τουρκίας» στην Νέα Υόρκη παραχωρήθηκε στο ψευδοκράτος και οι συναντήσεις του γίνονται εκεί, αυτό «προσθέτει στη δύναμη της τδβκ».

Ο εξοπλισμός της ε/κ πλευράς από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία θα μπορούσε να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αγγλία είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου και πιστεύει ότι οι σχέσεις που δεν εγκρίνονται από καμία εκ των εγγυητριών χωρών, είναι παράνομες.

Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που κατασκευάζονται στο ψευδοκράτος, όπως το νέο παράνομο αεροδρόμιο και υποστήριξε ότι «με αυτές τις επιτυχίες, το κράτος έχει πλέον φτάσει σε μια θέση όπου μπορεί να είναι μέρος της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο, με τη θεσμική του δομή και τη δική του βούληση».

 Αυτό, συνέχισε, είναι σημαντικό. «Η λύση των δύο κρατών είναι πραγματικά πολύ πιο στερεή και πιο ασφαλή για εμάς. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζαμε τεράστιους κινδύνους. Δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε πίσω από τη λύση δύο κρατών», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στο θέμα της Πύλας, λέγοντας ότι εκεί μένουν 500 «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, οι οποίοι με τον νέο δρόμο θα μπορούν να πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα πιο εύκολα. Στην πλευρά της Πύλας προς τη Λάρνακα, συνέχισε, έγιναν δρόμοι, κατασκευάστηκαν σπίτια, σε άλλο μέρος της νεκρής ζώνης στην Κύπρο έγινε εμπορικό κέντρο, αλλά γι’ αυτά κανείς δεν μίλησε. Ωστόσο, είπε, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρόβαλε κάθε εμπόδιο για την κατασκευή του δρόμου Άρσους – Πύλας.

Είναι αποφασισμένοι, δήλωσε, και με τη στήριξη και της Τουρκίας, αυτόν τον δρόμο θα τον κατασκευάσουν. Υποστήριξε και πάλι ότι το έργο είναι ανθρωπιστικό και πως δεν έχουν ούτε «το βλέμμα στη γη κάποιου ούτε και εποφθαλμιούν έδαφος». Είναι, είπε, «η μεγαλύτερη ελπίδα και ευχή μας να επιλυθεί φιλικά αυτό το ζήτημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις