Υπενθύμιση βρετανικής καταδίκης των επεισοδίων στην Πύλα από τον λόρδο Άχμαντ

Τη δήλωση καταδίκης των επιθέσεων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα, που είχαν εκδώσει οι πρεσβείες του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Λευκωσία υπενθύμισε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών λόρδος Άχμαντ απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή των Λόρδων.

Σημείωσε ότι η δήλωση ήταν παρόμοια με εκείνη που εξέδωσε στις 21 Αυγούστου το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, καταδικάζοντας τις επιθέσεις και εκφράζοντας ανησυχία για τη μη εξουσιοδοτημένη κατασκευή δρόμου, ενώ παράλληλα τόνιζε τη στήριξη του Συμβουλίου στην ειρηνευτική εντολή των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ερωτήθηκε από τον λόρδο Σάρκι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για τη βρετανική αποτίμηση του συμβάντος και για το ποιες συζητήσεις έχουν γίνει για την «παρέμβαση» της ειρηνευτικής δύναμης στην κατασκευή του δρόμου με τα ΗΕ, την UNFICYP, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κυβέρνηση της Τουρκίας και «τις τουρκοκυπριακές αρχές στη Βόρεια Κύπρο».

Ο λόρδος Άχμαντ ανέφερε στην απάντησή του πως το Ην. Βασίλειο έχει συζητήσει με όλες τις προαναφερθείσες πλευρές για τα γεγονότα στη νεκρή ζώνη «ώστε να ενθαρρύνει αποκλιμάκωση και να υποστηρίξει μια διπλωματική επίλυση».

«Έχουμε χαιρετίσει την επακόλουθη αποκλιμάκωση, αλλά σημειώνουμε πως οι τραυματισμοί που υπέστησαν τρεις Βρετανοί ειρηνευτές των ΗΕ υπονομεύουν την ικανότητα των ΗΕ να εκπληρώσουν την ειρηνευτική εντολή τους. Είναι επίσης μία υπενθύμιση ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας τίθενται τακτικά σε κίνδυνο για να υποστηρίξουν την ειρήνη και τη σταθερότητα ανά τον κόσμο», κατέληξε στην απάντησή του ο λόρδος Άχμαντ.

Την επαναδιατύπωση της καταδίκης από τον Βρετανό Yφυπουργό χαιρέτισε με ανάρτηση σττην πλατφόρμα Χ η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ.

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κάνει λόγο για πιθανή εκεχειρία στη Γάζα μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 31χρονο επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα του
ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος μέσα από όχημα που έβραζε στους 43 βαθμούς στην Καλιφόρνια
Καταδικάζει τις δηλώσεις Τραμπ για Χαμενεΐ το Ιράν-«Ασεβείς και απαράδεκτες»
Τραγωδία στην Αίγπυτο-Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο, νεκρές 18 εργάτριες (pics)
Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ την εξουσία να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς την άδεια του Κογκρέσου
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Στο Δικαστήριο για καταχώρηση οι υποθέσεις κατά Ησαΐα-Περιμένει ενημέρωση για το κατηγορητήριο η υπεράσπιση
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές