Η τεχνητή νοημοσύνη σε Σύνοδο των ΜΕD9 με συμμετοχή του Υφ. Ψηφιακής Πολιτικής

Η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων θα τεθεί στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου των MED9 για την Ψηφιακή Οικονομία, στη Μάλτα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Υπουργική Σύνοδος των MED9 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο της Μάλτας.

Όπως αναφέρεται, η σύγκληση της συνόδου των εννέα μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ πραγματοποιείται για την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών, βέλτιστων πρακτικών και ερευνητικών ευρημάτων αιχμής στους δυναμικούς τομείς των προηγμένων ψηφιακών τεχνολόγων και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Το επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική ασφάλεια, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η πολιτιστική κληρονομιά, η κυβερνοασφάλεια, η εκπαίδευση και ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, καθώς και η έρευνα και καινοτομία με χρήση αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης.

Σκοπός της Συνόδου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών των τεχνολογιών στην περιοχή της Μεσογείου ως εργαλείο αντιμετώπισης προκλήσεων, καθώς και η χρήση τους ως άμυνα έναντι πιθανών απειλών, συμπεριλαμβανομένων των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Στη σύσκεψη θα υπογραφεί Κοινή Δήλωση των εννέα κρατών μελών της Μεσογείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την οποία οι MED9 αναγνωρίζουν τις δυνατότητες μετασχηματισμού της τεχνητής νοημοσύνης στη διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος, και δεσμεύονται  για συλλογικές δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν την περιοχή της Μεσογείου μπροστά.

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»