Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο για το αίτημα για ανταλλαγή αργίας το Υπουργείο Παιδείας

Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο, όσον αφορά στο θέμα της ανταλλαγής αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου με την 7η Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σημειώνει πως οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα, θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου όπως η ονομαστική εορτή του παύσει να είναι σχολική αργία, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διευκρινίζει ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί εκ μέρους του για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως «απόφαση για το εν λόγω θέμα θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του ΥΠΑΝ και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της Ιεράς Συνόδου».

Σημειώνεται πως, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος είχε αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας πληροφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έναντι της αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου, την οποία ζήτησε να καταργηθεί προκειμένου να κερδηθεί διδακτικός χρόνος για τους μαθητές, ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου.

«Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ως εμπαιγμό την πρόταση αυτή, που καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μίας θρησκευτικής αργίας. Καλεί, ως εκ τούτου, όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ως Κράτος έχουμε τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σ’ όλη την Ευρώπη, εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατό αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Δειτε Επισης

Οι Δημοκρατικοί τρολάρουν τον Τραμπ-Είχε δωρίσει μαζί με την Ιβάνκα 8.000 δολάρια στην Κάμαλα Χάρις
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις-«Είμαι σίγουρη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη στις προεδρικές εκλογές»
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Μακρόν: Εκτιμώ το θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος του Μπάιντεν
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω AI
Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ