Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο για το αίτημα για ανταλλαγή αργίας το Υπουργείο Παιδείας

Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο, όσον αφορά στο θέμα της ανταλλαγής αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου με την 7η Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σημειώνει πως οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα, θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου όπως η ονομαστική εορτή του παύσει να είναι σχολική αργία, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διευκρινίζει ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί εκ μέρους του για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως «απόφαση για το εν λόγω θέμα θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του ΥΠΑΝ και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της Ιεράς Συνόδου».

Σημειώνεται πως, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος είχε αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας πληροφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έναντι της αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου, την οποία ζήτησε να καταργηθεί προκειμένου να κερδηθεί διδακτικός χρόνος για τους μαθητές, ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου.

«Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ως εμπαιγμό την πρόταση αυτή, που καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μίας θρησκευτικής αργίας. Καλεί, ως εκ τούτου, όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ως Κράτος έχουμε τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σ’ όλη την Ευρώπη, εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατό αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Δειτε Επισης

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Σε επ’ αόριστον αποχή από υπερωρίες οι ταχυδρομικοί διανομείς της «Ισότητας»
«Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί υπενθύμιση ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Συννεφιασμένος ο καιρός, αναμένονται μεμονωμένες βροχές το βράδυ
Γνωστά και άγνωστα τοπία της Κύπρου μέσα από την οπτική εξερευνητών και πολιτών (pics)
«Άγιε Βασίλη, σε παρακαλούμε να φέρεις στα φτωχά παιδάκια και σε αυτά του πολέμου, καινούργια σπίτια»
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το e-kalathi-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν