Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο για το αίτημα για ανταλλαγή αργίας το Υπουργείο Παιδείας

Διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο, όσον αφορά στο θέμα της ανταλλαγής αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου με την 7η Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σημειώνει πως οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα, θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου όπως η ονομαστική εορτή του παύσει να είναι σχολική αργία, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διευκρινίζει ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί εκ μέρους του για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως «απόφαση για το εν λόγω θέμα θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους εταίρους του ΥΠΑΝ και λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση της Ιεράς Συνόδου».

Σημειώνεται πως, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος είχε αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας πληροφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι έναντι της αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου, την οποία ζήτησε να καταργηθεί προκειμένου να κερδηθεί διδακτικός χρόνος για τους μαθητές, ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου.

«Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ως εμπαιγμό την πρόταση αυτή, που καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μίας θρησκευτικής αργίας. Καλεί, ως εκ τούτου, όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ως Κράτος έχουμε τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σ’ όλη την Ευρώπη, εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατό αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα για το Υπ. Γεωργίας η ολοκλήρωση διαταγμάτων για NATURA 2000
Παρουσιάστηκε η ψηφιακή υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης
Από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουλίου θα λειτουργήσουν τα θερινά σχολεία του ΥΠΑΝ
Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ για υποστελέχωση
Ένας στους δύο Κύπριους θεωρεί εύκολη την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας
Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
Η χρήση της πλαστικής σακούλας στη Κύπρο και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον
Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Εξάμηνο τεχνολογικής ανάπτυξης για την Κύπρο-Τα χρονοδιαγράμματα για ψηφιακό πολίτη και ταυτότητα