Πυρά σε Κυβέρνηση από ΔΗΣΥ για τις υπερωρίες της Δόξας-«Απαράδεκτο και προκλητικό»

Ως απαράδεκτο και προκλητικό, χαρακτήρισε το αίτημα της Κυβέρνησης για καταβολή υπερωριών στην αναπληρώτρια Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αναφέρει πως οι υπερωρίες που έλαβε ήταν παράνομες και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, αναφέρει πως «το αίτημα για καταβολή υπερωριών για συμμετοχή σε κοινωνικού τύπου εκδηλώσεις ήταν εξαρχής απαράδεκτο και προκλητικό», προσθέτοντας πως «είναι τέτοιες ενέργειες που απογοητεύουν τους πολίτες και το μόνο που προκαλούν είναι την αποστροφή τους προς τους θεσμούς και την πολιτική».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν συγκατατέθηκε ούτε και θα συγκατατεθεί στην καταβολή τέτοιων υπερωριών, υποδεικνύοντας πως οι «όποιες παράνομες πληρωμές έχουν καταβληθεί θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως».

Παράλληλα, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «απογοήτευση προκαλεί στους πολίτες και η απόσπαση περαιτέρω προσωπικού στο προεδρικό με νεφελώδεις διαδικασίες και απροσδιόριστα καθήκοντα, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση ευνοιοκρατίας. Τέτοιες αποσπάσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τα λάθη και τις αστοχίες προκαλώντας την κοινή γνώμη».

Πυρά και από ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ από την πλευρά του αναφέρει πως «το σκάνδαλο με τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας είναι μια πρωτάκουστη αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πρακτική που προσβάλλει την κοινή λογική και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης».

Όπως αναφέρει, «είναι ταυτόχρονα μια μνημειώδης πρόκληση για την κυπριακή κοινωνία. Δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά χρήματα μια χαρά υπάρχουν για να πληρώνονται οι εκλεκτοί και οι εκλεκτές του Προεδρικού επειδή παρέστησαν σε κηδείες, μνημόσυνα και δεξιώσεις. Ας μην κρύβεται ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι ο ίδιος που πρέπει να απαντήσει γιατί είναι το Προεδρικό που εξέδιδε τα τιμολόγια για τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας. Τα δε κόμματα της συγκυβέρνησης ας πάψουν να κρύβονται και να τοποθετηθούν. Αυτά είναι τα νέα ήθη και το νέο ύφος που θα έφερνε στον τόπο ο Νίκος Χριστοδουλίδης;»

Δειτε Επισης

Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Σ. Στεφάνου: Το σημερινό στάτους κβο απειλεί το μέλλον του κυπριακού λαού
Times: Ο ρόλος του HB στη θαλάσσια παροχή βοήθειας στη Γάζα και στη μελλοντική διοίκηση
Την θέση για από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων επανέλαβε ο Τατάρ
Η πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων αποδεικνύει απόσταση από κράτος δικαίου, υποστηρίζει το ΒΟΛΤ
Κ. Λετυμπιώτης: Η θέλησή μας για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη Μητσοτάκη μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Ε. Ταταρ: Υπάρχουν σπέκουλες για τις πώλησης περιουσιών σε Ισραηλινούς
Σ. Στεφάνου: ​​​​​​​Αχρείαστα τα χρονοδιαγράμματα αν συνεχιστούν διαπραγματεύσεις επί πλαισίου Γκουτέρες
Στηρίζει το αίτημα των συντεχνιών για χαμηλόμισθους ο ΔΗΣΥ