Πυρά σε Κυβέρνηση από ΔΗΣΥ για τις υπερωρίες της Δόξας-«Απαράδεκτο και προκλητικό»

Ως απαράδεκτο και προκλητικό, χαρακτήρισε το αίτημα της Κυβέρνησης για καταβολή υπερωριών στην αναπληρώτρια Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αναφέρει πως οι υπερωρίες που έλαβε ήταν παράνομες και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, αναφέρει πως «το αίτημα για καταβολή υπερωριών για συμμετοχή σε κοινωνικού τύπου εκδηλώσεις ήταν εξαρχής απαράδεκτο και προκλητικό», προσθέτοντας πως «είναι τέτοιες ενέργειες που απογοητεύουν τους πολίτες και το μόνο που προκαλούν είναι την αποστροφή τους προς τους θεσμούς και την πολιτική».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν συγκατατέθηκε ούτε και θα συγκατατεθεί στην καταβολή τέτοιων υπερωριών, υποδεικνύοντας πως οι «όποιες παράνομες πληρωμές έχουν καταβληθεί θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως».

Παράλληλα, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «απογοήτευση προκαλεί στους πολίτες και η απόσπαση περαιτέρω προσωπικού στο προεδρικό με νεφελώδεις διαδικασίες και απροσδιόριστα καθήκοντα, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση ευνοιοκρατίας. Τέτοιες αποσπάσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τα λάθη και τις αστοχίες προκαλώντας την κοινή γνώμη».

Πυρά και από ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ από την πλευρά του αναφέρει πως «το σκάνδαλο με τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας είναι μια πρωτάκουστη αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πρακτική που προσβάλλει την κοινή λογική και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης».

Όπως αναφέρει, «είναι ταυτόχρονα μια μνημειώδης πρόκληση για την κυπριακή κοινωνία. Δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά χρήματα μια χαρά υπάρχουν για να πληρώνονται οι εκλεκτοί και οι εκλεκτές του Προεδρικού επειδή παρέστησαν σε κηδείες, μνημόσυνα και δεξιώσεις. Ας μην κρύβεται ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι ο ίδιος που πρέπει να απαντήσει γιατί είναι το Προεδρικό που εξέδιδε τα τιμολόγια για τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας. Τα δε κόμματα της συγκυβέρνησης ας πάψουν να κρύβονται και να τοποθετηθούν. Αυτά είναι τα νέα ήθη και το νέο ύφος που θα έφερνε στον τόπο ο Νίκος Χριστοδουλίδης;»

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Αδιανόητη η ομαλοποίηση ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την Κύπρο
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Παραλήρημα Ερντογάν και Τατάρ-Η επίθεση σε Μητσοτάκη, τα δύο κράτη και η «ειρηνευτική επιχείρηση»
Έστειλε επιστολή σε Βέμπερ και ηγέτες του ΕΛΚ για το Κυπριακό η Αννίτα-«Αποτύπωση του δράματος»
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπρηστικός ο Ερντογάν στα κατεχόμενα-Πανηγύρια ντροπής σε Λευκωσία και Κερύνεια
Προκλητικός ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα-«Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση»
«Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ»
Στέλνει μήνυμα σε Ερντογάν ο ΠτΔ-«Η Τουρκία υπεύθυνη για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Με φορτισμένη ομιλία στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από τον «Αττίλα» ο Μητσοτάκης