Πυρά σε Κυβέρνηση από ΔΗΣΥ για τις υπερωρίες της Δόξας-«Απαράδεκτο και προκλητικό»

Ως απαράδεκτο και προκλητικό, χαρακτήρισε το αίτημα της Κυβέρνησης για καταβολή υπερωριών στην αναπληρώτρια Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αναφέρει πως οι υπερωρίες που έλαβε ήταν παράνομες και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, αναφέρει πως «το αίτημα για καταβολή υπερωριών για συμμετοχή σε κοινωνικού τύπου εκδηλώσεις ήταν εξαρχής απαράδεκτο και προκλητικό», προσθέτοντας πως «είναι τέτοιες ενέργειες που απογοητεύουν τους πολίτες και το μόνο που προκαλούν είναι την αποστροφή τους προς τους θεσμούς και την πολιτική».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν συγκατατέθηκε ούτε και θα συγκατατεθεί στην καταβολή τέτοιων υπερωριών, υποδεικνύοντας πως οι «όποιες παράνομες πληρωμές έχουν καταβληθεί θα πρέπει να επιστραφούν αμέσως».

Παράλληλα, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «απογοήτευση προκαλεί στους πολίτες και η απόσπαση περαιτέρω προσωπικού στο προεδρικό με νεφελώδεις διαδικασίες και απροσδιόριστα καθήκοντα, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση ευνοιοκρατίας. Τέτοιες αποσπάσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τα λάθη και τις αστοχίες προκαλώντας την κοινή γνώμη».

Πυρά και από ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ από την πλευρά του αναφέρει πως «το σκάνδαλο με τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας είναι μια πρωτάκουστη αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πρακτική που προσβάλλει την κοινή λογική και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης».

Όπως αναφέρει, «είναι ταυτόχρονα μια μνημειώδης πρόκληση για την κυπριακή κοινωνία. Δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά χρήματα μια χαρά υπάρχουν για να πληρώνονται οι εκλεκτοί και οι εκλεκτές του Προεδρικού επειδή παρέστησαν σε κηδείες, μνημόσυνα και δεξιώσεις. Ας μην κρύβεται ο κ. Χριστοδουλίδης. Είναι ο ίδιος που πρέπει να απαντήσει γιατί είναι το Προεδρικό που εξέδιδε τα τιμολόγια για τις υπερωρίες της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου και της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας. Τα δε κόμματα της συγκυβέρνησης ας πάψουν να κρύβονται και να τοποθετηθούν. Αυτά είναι τα νέα ήθη και το νέο ύφος που θα έφερνε στον τόπο ο Νίκος Χριστοδουλίδης;»

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών