Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι επιβάτες στα λεωφορεία Park & Ride, ξεπέρασαν τους 250 τη Δευτέρα

Ενθαρρυντικά είναι τα νούμερα από τους επιβάτες που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία λεωφορείων Park & Ride κατά την πρώτη μέρα που υπήρξε διευρυμένο ωράριο, καθώς ξεπέρασαν τους 250 οι εργαζόμενοι που επέλεξαν να μεταβούν στη δουλειά τους με λεωφορείο και χωρίς να πάνε με το όχημά τους, κάτι φυσικά που έφερε ικανοποίηση στους αρμόδιους, οι οποίοι αναμένουν ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υπηρεσίας λεωφορείων που μεταφέρει δωρεάν εργαζόμενους προς το κέντρο της Λευκωσίας, ο αριθμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα σε λίγες ημέρες, εάν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τις πρώτες μέρες ήταν μερικές δεκάδες οι επιβάτες και τα λεωφορεία πηγαινοέρχονταν σχεδόν άδεια.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας Δημοσίων Μεταφορών, Αλέξανδρο Καμπέρο, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, κατά τη χθεσινή μέρα υπήρξαν 265 επιβάτες που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία. «Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι επιβάτες και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Μέχρι τις εννέα το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν 265 επιβάτες, όπου ήταν η πρώτη μέρα με τη διεύρυνση των ωραρίων, καθώς πλέον είναι από η ώρα 6.30 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, με αφετηρία το ΓΣΠ. Ο αριθμός των επιβατών, εκτιμάται ότι θα ανέβει μέσα στην εβδομάδα και θα έχουμε καλύτερη εικόνα γιατί τη Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα με το διευρυμένο ωράριο και σιγά-σιγά θα δούμε να αυξάνεται κατά πολύ αυτός ο αριθμός».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου ο κ. Καμπερός είπε ότι, «το γεγονός ότι ανεβαίνουν και κατεβαίνουν χαμογελαστοί οι επιβάτες, θεωρώ ότι αυτό μιλάει από μόνο του. Το να κατεβαίνεις στην πόλη μέσα σε είκοσι λεπτά και να μην έχεις άγχος για το πώς θα φθάσεις μέσα στην κίνηση και πού θα παρκάρεις, είναι πολύ σημαντικό. Όλα αυτά, διαφαίνονται μέσα από τα πρόσωπα των επιβατών που τα υποδηλώνουν. Σίγουρα όμως, το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε και διευρύνθηκε το ωράριο των λεωφορείων βοήθησε να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών και θεωρώ ότι θα δούμε περισσότερα χαμόγελα τις επόμενες μέρες».

Απώτερος στόχος των αρμόδιων ωστόσο, είναι και τα πέντε λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία, να είναι πλήρης. «Το κάθε λεωφορείο, χωράει 52 επιβάτες και ο στόχος είναι να τα βλέπουμε όλα γεμάτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε λεωφορεία που κάνουν αυτή τη διαδρομή και ευχόμαστε να αυξηθεί ο αριθμός σε σημείο που θα χρειαστεί να χρησιμοποιούμαι περισσότερα λεωφορεία».

Όσον αφορά την τροχαία κίνηση, αυτή φαίνεται να έχει μειωθεί και μέσα από τους αριθμούς των επιβατών που χρησιμοποιούν τα εν λόγω λεωφορεία. «Εάν θεωρήσουμε ότι μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας είχαμε 265 επιβάτες και γνωρίζοντας πώς κυκλοφορεί η κυπριακή κοινωνία, αυτό σημαίνει ότι αφαιρέθηκαν 265 οχήματα από την πρωινή κυκλοφορία που πήγαιναν προς το κέντρο της Λευκωσίας. Αυτός ο αριθμός ωστόσο, αναμένεται να καλυτερεύσει όταν συνδυαστεί η υπηρεσία με τα intercity, που σημαίνει ότι θα προτιμούν πολλοί συμπολίτες μας από άλλες πόλεις να έρχονται με λεωφορείο. Εκεί θεωρούμε ότι θα γίνει η μεγάλη διαφοροποίηση».

Άλλωστε, όπως επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Χάρης Ευριπίδου, για την τροχαία κίνηση, «τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Και εμείς από την πλευρά μας, βοηθούμε όσο μπορούμε για την κυκλοφορία, ιδιαίτερα στα φώτα του Καλησπέρα, ούτως ώστε να καταλάβει ο κόσμος πώς χρησιμοποιείται εκεί η διασταύρωση, για να βοηθιούνται ακόμη περισσότερα τα λεωφορεία».

Εάν χρησιμοποιούν τη λωρίδα των λεωφορείων διάφορα οχήματα, ο κ. Ευριπίδου είπε πως, «δεν τη χρησιμοποιούν ιδιαίτερα, αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθει ο κόσμος, είναι ότι οφείλουν να σταματούν εκεί που είναι το ελεγχόμενο τετράγωνο πριν τα φώτα τροχαίας για να μπορέσει να εισέλθει το λεωφορείο. Γενικώς ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι ότι συμμορφώνονται οι πλείστοι οδηγοί».

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία, λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα και μεταφέρει με τα ίδια συχνά και τακτά της δρομολόγια τους επιβάτες από το Στάδιο ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας και αντίστροφα.

ena.width-800

ena_daGCNDI.width-800

epta.width-800

treia.width-800

373344342_986859735878052_7310861660188866620_.width-800

373368409_1296666454551995_2227758467347092819.width-800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας