Έγινε χρυσό το Προεδρικό-Η Κυβέρνηση δίπλα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και υποστήριξης στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στις οικογένειές τους διαβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε χαιρετισμό της σε τελετή φωταγώγησης του Προεδρικού Μεγάρου στα πλαίσια εορτασμού του μήνα Σεπτεμβρίου για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Η Υπουργός Υγείας τόνισε πως «είναι καθήκον μας, ως κυβέρνηση και ως κοινωνία, να προσφέρουμε όλη την υποστήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους».

Η κ. Κανάρη σημείωσε ότι στην Κύπρο, προσφέρονται σήμερα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, υπενθυμίζοντας ότι στο Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί Παιδοογκολογικό τμήμα με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την ιατρική αντιμετώπιση των παιδιών και τη στήριξη των οικογενειών τους, αλλά και ότι στα παιδιά προσφέρεται η δυνατότητα να βρουν συμβατό δότη όταν χρειαστούν μεταμόσχευση μέσα από το μεγαλύτερο κατά κεφαλή Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών στον κόσμο το οποίο δημιούργησε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας δίνοντας μόσχευμα όχι μόνο σε παιδιά από την Κύπρο, αλλά σε παιδιά από 34 χώρες.

«Μέσα από αυτή τη γεφύρωση και προσφορά αποδεικνύουμε ότι η μικρή Κύπρος έχει ένα επιστημονικό και ανθρωπιστικό εκτόπισμα πολύ μεγαλύτερο του μεγέθους της, ανυψώνοντας ταυτόχρονα το ανάστημα μας ως λαός. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προσφέρει επίσης ψηλού επιπέδου διαγνωστικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες που αφορούν την όλη κλινική παρακολούθηση της θεραπείας των παιδιών προς τους ιατρούς του Παιδιατρικού Τμήματος» τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως επενδύοντας σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και σε μια άρτια και επεκτάσιμη υποδομή σε δυνατότητες διαγνωστικής και ερευνητικής επιστήμης το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ανοίγει τα φτερά του για να αγκαλιάσει τα παιδιά με καρκίνο για να στηρίξει αυτούς του μικρούς μαχητές της ζωής μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία ενός Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου για τον παιδικό καρκίνο, αφού παραμένει η κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά κάτω των 15 ετών.

Σκοπός όλων μας, υπογράμμισε, είναι να στηρίξουμε την κλινική εφαρμογή στοχευμένων θεραπειών με σκοπό τη μείωση ποσοστών θνησιμότητας αλλά και των παράπλευρων συνεπειών της θεραπείας.

Η Υπουργός Υγείας επεσήμανε παράλληλα πως το Υπουργείο Υγείας έμπρακτα, δίνει λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας των μικρών μας φίλων, καθώς μέσω του σχεδίου οικονομικής αρωγής ενεργεί άμεσα για τα δύσκολα περιστατικά παιδικού καρκίνου και συναφών παθήσεων για αποστολή τους σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού για θεραπείες και εξετάσεις.

Όπως ανέφερε, για το έτος 2022-23 έχουν σταλεί μέσω του σχεδίου 55 περιστατικά παιδιών, την ίδια ώρα που μελετάται και η πιθανότητα ανέγερσης νέου Παιδοογκολογικού Κέντρου με άριστες προδιαγραφές για να προσφέρονται ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους μικρούς μαχητές, αλλά και στις οικογένειές τους.

Απευθυνόμενη προς τις οικογένειες, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο τους είπε ότι γνωρίζει πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγωνία και τον πόνο που βιώνουν, και τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και υποστήριξης στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας στα πλαίσια διοργάνωσης των εκδηλώσεων του μήνα Σεπτεμβρίου. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας έχει ως Πρωταρχικό σκοπό την στήριξη και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάριου Νοσοκομείου και στις οικογένειες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το χαλίτζι Τυλληρίας στις Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις της ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
LIVE/Ερντογάν: Πιστεύομε πως μια βιώσιμη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό θα είναι επωφελής για όλη την περιοχή
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία
Παρουσιάστηκαν οι κοινοί κανόνες της ΕΕ για ευημερία κατοικίδιων και ζώων
Απαντά στους όρους Τατάρ ο ΠτΔ-«Δεσμευμένοι από ψηφίσματα ΟΗΕ Γκουτέρες και απεσταλμένος»
Στο 44% η βροχόπτωση-Χαμηλή η πληρότητα στα φράγματα
Ενημερώνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα για χαμηλόμισθους οι συντεχνίες-Έκαναν αρχή με το ΑΚΕΛ
Λακωνικός αλλά αιχμηρός κατά Ελεγκτή ο Πρόεδρος-Απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα
Δεν παραδέχονται οι 12 για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους