Η Λεμεσός κατέθεσε την πρότασή της για την Αποστολή Πόλεων της ΕΕ

Τις προτάσεις δράσεων για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030, υπέβαλε ο Δήμος Λεμεσού, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Πόλεων «Mission Cities».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η Σύμβαση της Πόλης για το Κλίμα, υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώ υποδεικνύεται πως στο σχεδιασμό της συμμετείχαν πολίτες, ερευνητικοί οργανισμοί, ΜΚΟ και ο δημόσιος τομέας.

 «Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δήμαρχος Λεμεσού με το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύονται στη στήριξη του όλου εγχειρήματος, ενώ δίπλα στον Δήμο Λεμεσού βρίσκονται και οι δήμοι του Δικτύου Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων Κύπρου, ο Δήμος Στροβόλου,  ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος Αραδίππου», προστίθεται.

Οι δράσεις και προτάσεις του Δήμου Λεμεσού επικεντρώνονται σε πέντε θεματικές ενότητες, την ενέργεια, τα κτήρια, τις μεταφορές, την κυκλική οικονομία και τις θάλασσες και ακτές. Παράλληλα και ταυτόχρονα με αυτές, υπάρχει και μία οριζόντια θεματική ενότητα που αφορά στις ψηφιακές πολιτικές.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως οι δράσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τους τελευταίους 12 μήνες έγινε πολύ σκληρή και εντατική δουλειά, στον Δήμο Λεμεσού, με τη συμβολή των κορυφαίων πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, το Ινστιτούτο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ, το Frederick, την Delloitte καθώς επίσης σημαντική ήταν και η συμβολή των εταίρων του NetZeroCities».

Με την υποβολή του σχεδιασμού, ο Δήμος Λεμεσού αναμένει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες την έγκριση και λήψη των «mission labels», ενώ παράλληλα θα προβάλει το περιεχόμενο της Σύμβασης στους δημότες και θα προχωρήσει στην υλοποίηση έργων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες την νότια Γάζας, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Σε επ’ αόριστον αποχή από υπερωρίες οι ταχυδρομικοί διανομείς της «Ισότητας»
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
«Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί υπενθύμιση ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη