Η Λεμεσός κατέθεσε την πρότασή της για την Αποστολή Πόλεων της ΕΕ

Τις προτάσεις δράσεων για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030, υπέβαλε ο Δήμος Λεμεσού, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Πόλεων «Mission Cities».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η Σύμβαση της Πόλης για το Κλίμα, υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώ υποδεικνύεται πως στο σχεδιασμό της συμμετείχαν πολίτες, ερευνητικοί οργανισμοί, ΜΚΟ και ο δημόσιος τομέας.

 «Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δήμαρχος Λεμεσού με το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύονται στη στήριξη του όλου εγχειρήματος, ενώ δίπλα στον Δήμο Λεμεσού βρίσκονται και οι δήμοι του Δικτύου Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων Κύπρου, ο Δήμος Στροβόλου,  ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος Αραδίππου», προστίθεται.

Οι δράσεις και προτάσεις του Δήμου Λεμεσού επικεντρώνονται σε πέντε θεματικές ενότητες, την ενέργεια, τα κτήρια, τις μεταφορές, την κυκλική οικονομία και τις θάλασσες και ακτές. Παράλληλα και ταυτόχρονα με αυτές, υπάρχει και μία οριζόντια θεματική ενότητα που αφορά στις ψηφιακές πολιτικές.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως οι δράσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τους τελευταίους 12 μήνες έγινε πολύ σκληρή και εντατική δουλειά, στον Δήμο Λεμεσού, με τη συμβολή των κορυφαίων πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, το Ινστιτούτο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ, το Frederick, την Delloitte καθώς επίσης σημαντική ήταν και η συμβολή των εταίρων του NetZeroCities».

Με την υποβολή του σχεδιασμού, ο Δήμος Λεμεσού αναμένει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες την έγκριση και λήψη των «mission labels», ενώ παράλληλα θα προβάλει το περιεχόμενο της Σύμβασης στους δημότες και θα προχωρήσει στην υλοποίηση έργων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έξι στους δέκα Κύπριους επηρεάζονται αρνητικά από την κοινωνική σύγκριση στα ΜΚΔ
Αυξήθηκαν οι συνοδοί παιδιών στη Μέση Εκπαίδευση, ξεπέρασαν τους 350
«Δασκάλες έκαναν γυμναστική στα παιδιά με τακούνι»-Ένταση στην Επ. Παιδείας, φωνές για σεξισμό
Διαβουλεύσεις για τον κανονισμό κρίσεων στη μετανάστευση πριν το Συμβούλιο ΥΠΕΣ
Τουριστικοί παράγοντες από δέκα χώρες θα φιλοξενηθούν στα κατεχόμενα
Στο ΓεΣΥ οι Ποδολόγοι-Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή
Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνουν οι συντεχνίες για αντιμετώπιση της ακρίβειας-Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ
Στο τραπέζι των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέτρα για την ακρίβεια-Ετοιμάζουν κοινό κείμενο προς ΠτΔ
Σύνδεσμος Καταναλωτών: Το e-kalathi να παρέχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο
Θέτουν ξανά θέμα αποκλεισμού τα Κέντρα Αποκατάστασης-«Απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση»