Κύπριοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ

Στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία βουλευτών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλή, οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου (επικεφαλής), Νίκος Κέττηρος, Χρύσανθος Σαββίδης και Ηλίας Μυριάνθους, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΜΟΚΕ) της Ευρωπόλ, θα συμμετάσχουν στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ.

Κατά τη Συνάντηση, προστίθεται, θα διεξαχθεί συζήτηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια της Ευρωπόλ κα Catherine De Bolle για τις πρόσφατες δραστηριότητες της Ευρωπόλ και για το Έγγραφο Προγραμματισμού της Ευρωπόλ.

Οι συμμετέχοντες βουλευτές θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης, από τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. 

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, χωριστές θεματικές συζητήσεις για τις δραστηριότητες της Ευρωπόλ που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αξιολόγηση κινδύνου για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιδρυτικό συνέδριο και παρουσίαση του κινήματος «Απελευθέρωση 2025»
Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή στο επίκεντρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Ειδική παράγραφος για το Ιράν
Πρόεδρος Επιτροπής της ΚΣΣΕ ο Κωστής Ευσταθίου
Κυπριακό και κρίση στη Μ.Ανατολή συζήτησαν Χ. Γεωργιάδης και Ύπατος Αρμοστής ΗΒ
Μήνυμα ευγνωμοσύνης προς κυπριακό λαό από Αρχιραββίνο Κύπρου για επαναπατρισμούς Ισραηλινών
«Στο μονοπάτι του Ραούφ» θέλει να βαδίσει ο Τατάρ-«Ο Σερντάρ δεν είναι εχθρός μου»
Boήθεια €50 χιλ. στέλνει η ΚΔ στις οικογένειες θυμάτων επίθεσης σε ναό της Δαμασκού
ΕΔΕΚ και Οικολόγοι επιθυμούν να συνεργαστούν σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βουλή
Προχωρά η συζήτηση για δημιουργία διαδικτυακής πύλης διαφάνειας-Θα λειτουργεί ως κεντρικός φορέας πληροφόρησης
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου