Κύπριοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ

Στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία βουλευτών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλή, οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου (επικεφαλής), Νίκος Κέττηρος, Χρύσανθος Σαββίδης και Ηλίας Μυριάνθους, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΜΟΚΕ) της Ευρωπόλ, θα συμμετάσχουν στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ.

Κατά τη Συνάντηση, προστίθεται, θα διεξαχθεί συζήτηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια της Ευρωπόλ κα Catherine De Bolle για τις πρόσφατες δραστηριότητες της Ευρωπόλ και για το Έγγραφο Προγραμματισμού της Ευρωπόλ.

Οι συμμετέχοντες βουλευτές θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης, από τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. 

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, χωριστές θεματικές συζητήσεις για τις δραστηριότητες της Ευρωπόλ που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αξιολόγηση κινδύνου για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φθάνει το μεσημέρι ο Ερντογάν στα κατεχόμενα-Εγκαινιάζει το «προεδρικό», φεύγει το απόγευμα
Πρώτη αντίδραση Τατάρ για το διορισμό Ολγκίν με αναφορές σε κυριαρχική ισότητα και δύο μέρη
Θυμίζει στους Τ/κ ποιος είναι το «αφεντικό» ο Ερντογάν-Η μαντίλα, τα τουρκογενή κράτη και τα έργα
Το Κυπριακό ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με Τατάρ ο Ερντογάν στα κατεχόμενα
Διόρισε επίσημα την Ολγκίν ως προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ
Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-«Το ΑΚΕΛ αντι να επιτίθεται με ύβρεις, να εξηγήσει στο λαό τη στάση του»
Απαντά για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ-«Πριν την Γενεύη έλεγαν ότι δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου»
Διαψεύδει ο Τατάρ για αλλαγή του ονόματος του ψευδοκράτους από Ερντογάν-«Απαιτείται "λαϊκή βούληση"»
Συνάντηση ΠτΔ με Ζαχαράκη-«Ο τομέας της Παιδείας για μένα είναι όπως τα εθνικά θέματα»
Πυρά ΑΚΕΛ εναντίον Δίπλαρου-«Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ να απαντήσει εάν υιοθετεί το παραλήρημα του»