Κ. Ιωάννου: Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών η ανάπτυξη της υπαίθρου

Η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαιρετίζοντας το φεστιβάλ του παλουζέ, στην κοινότητα Βουνί της επαρχίας Λεμεσού.

Στον χαιρετισμό του, που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως η κοινότητα Βουνί, παρότι μικρή σε έκταση, έχει μια μοναδική και σημαντική θέση στον κόσμο της αμπελουργίας.

«Η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο στο φεστιβάλ δείχνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε εσείς, ως κοινότητα, στην προώθηση του πολιτισμού, της κυπριακής κουλτούρας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι το παραδοσιακό προϊόν του παλουζέ, αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μας για περισσότερους από δύο αιώνες και η εκδήλωση προβάλλει την πλούσια ιστορία του νησιού μας στην παραγωγή οίνου και άλλων αμπελοοινικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της κυπριακής γης, αλλά και των ανθρώπων της.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι η παρουσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην εκδήλωση, «επιβεβαιώνει πως βρίσκεται δίπλα στις κοινότητες, στην ύπαιθρο και στις ορεινές περιοχές». Είναι, τόνισε, μια από τις προτεραιότητές μας, άλλωστε, η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξή τους, όπως και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Δειτε Επισης

Διαφωνεί η ΠΟΕΔ για υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης
Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου
Αντιδρούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, ετοιμάζουν διαμαρτυρία στο Προεδρικό-Ποια τα αιτήματά τους
Ανακοίνωσε έργα στα Μαντριά η Έπαρχος Πάφου
Ορειβατούν για στήριξη τρίχρονου παιδιού που δίνει τον δικό του αγώνα στο Ισραήλ
«Περίπου 4.000 νέα περιστατικά καρκίνου το χρόνο»-Προειδοποιεί για αποφασιστική δράση η Κανάρη
Στο έλεος του Θεού οι συνταξιούχοι-Καταγγελίες από υπερήλικες σε γηροκομεία
Σε επενδυτική κατηγορία και κατά δύο βαθμίδες αναβάθμισε την Κύπρο ο Moody's