Κ. Ιωάννου: Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών η ανάπτυξη της υπαίθρου

Η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαιρετίζοντας το φεστιβάλ του παλουζέ, στην κοινότητα Βουνί της επαρχίας Λεμεσού.

Στον χαιρετισμό του, που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως η κοινότητα Βουνί, παρότι μικρή σε έκταση, έχει μια μοναδική και σημαντική θέση στον κόσμο της αμπελουργίας.

«Η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο στο φεστιβάλ δείχνει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε εσείς, ως κοινότητα, στην προώθηση του πολιτισμού, της κυπριακής κουλτούρας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι το παραδοσιακό προϊόν του παλουζέ, αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μας για περισσότερους από δύο αιώνες και η εκδήλωση προβάλλει την πλούσια ιστορία του νησιού μας στην παραγωγή οίνου και άλλων αμπελοοινικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της κυπριακής γης, αλλά και των ανθρώπων της.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι η παρουσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην εκδήλωση, «επιβεβαιώνει πως βρίσκεται δίπλα στις κοινότητες, στην ύπαιθρο και στις ορεινές περιοχές». Είναι, τόνισε, μια από τις προτεραιότητές μας, άλλωστε, η περαιτέρω ενίσχυση, πρόοδος και ανάπτυξή τους, όπως και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο