Υποδέχθηκε τον Τσιτσικώστα η Πρόεδρος της Βουλής-«Κανένας εφησυχασμός»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τη Δευτέρα τον νέο Αρχηγό Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι καλωσορίζοντας τον κ. Τσιτσικώστα, η Πρόεδρος της Βουλής του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και εξέφρασε την ετοιμότητα της ίδιας και της καθ’ ύλην αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας να σταθεί αρωγός στο έργο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας επί του εδάφους και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εξήρε το έργο του προκατόχου του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος Αρχηγός θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης και της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. 

Τόνισε δε, ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό αλλά απαιτούν ετοιμότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Αρχηγός θα ανταποκριθεί πλήρως στην εκπλήρωση της αποστολής της Εθνικής Φρουράς για τη διαφύλαξη της ασφάλειας, την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας. Περαιτέρω, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ενιαία προμετωπίδα διαχείρισης των προκλήσεων και αναβάθμισης των συνεργασιών με άλλα κράτη σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Ο νέος Αρχηγός Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Τσιτσικώστας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Πρόεδρο της Βουλής, τη διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το βάρος της ευθύνης του και εξέφρασε την ετοιμότητά του να εκτελέσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα το έργο που του έχει ανατεθεί.

Δειτε Επισης

Χαραλαμπίδου: Οι πολίτες αναμένουν ενίσχυση του κράτους δικαίου
Επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας
Αύριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μέτσολα-Θα παρακολουθήσουν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση
Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την αναβάθμιση Moody's και ζητά αντιμετώπιση των προκλήσεων
Κεραυνός: Η αναβάθμιση Moody’s απεικονίζει τις επιδόσεις σε δύσκολο περιβάλλον
Ικανοποίηση ΠτΔ για διπλή αναβάθμιση από Moody's-Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η κυπριακή οικονομία
Στα έδρανα του ΕΔΑΔ η έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό-Ζητήθηκαν στοιχεία από ΚΔ
Δεν ξέχασε τους διαφωνούντες ο Σιζόπουλος-Τους σέρνει στα Δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις
Κατά «κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο» Τούρκος Βουλευτής αντιπολίτευσης
Επαγγελματίες λογιστές στη χρηματοοικονομική διαχείριση Υπουργείων