Νέος γύρος δημοσκοπήσεων από REPORTER και IMR ενόψει των διπλών εκλογών του 2024

Ένα νέο κύκλο δημοσκοπήσεων που θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, εγκαινιάζει ο REPORTER, σε συνεργασία με τον οργανισμό ερευνών, IMR.

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, REPORTER και IMR, θα παρουσιάσουν μια σειρά ερευνών, τόσο σε σχέση με τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με ένα πολιτικό σκηνικό ρευστό, με τα κόμματα να προσπαθούν ακόμη να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι Προεδρικές του Φεβρουαρίου, οι δημοσκοπήσεις θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο, τόσο για όσους ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι όσο και για τα κόμματα, που θα επιχειρήσουν να χαράξουν στη βάση των δεδομένων τους σχεδιασμούς τους.

Η πρώτη δημοσκόπηση αυτού του κύκλου, θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχοντας ως βασική επιδίωξη, να αποκωδικοποιήσει το πολιτικό σκηνικό και τις δυναμικές των κομμάτων, ενώ επιχειρεί και μια αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν την ευθύνη να οδηγήσουν τα κόμμα τους στις διπλές εκλογές.

Σε σχέση με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με δεδομένο πως δεν ήταν ποτέ αυστηρά κομματικές εκλογές, REPORTER και ΙΜR, θα επιχειρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, να ανιχνεύσουν τις δυναμικές των υποψηφίων Δημάρχων στα αστικά κέντρα, καθώς επίσης και για τις προεδρίες των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωεκλογές που ενίοτε αποτελούσαν μια ευκαιρία καταμέτρησης τάσεων και δυνάμεων για τα κόμματα, είναι μια ευκαιρία για τα κόμματα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες δυναμικές και να πατήσουν σε στέρεες βάσεις, ενόψει των βουλευτικών του 2026. Ειδικά για τα δύο μεγάλα κόμματα, που εξήλθαν πληγωμένα από τις Προεδρικές, οι Ευρωεκλογές, μπορούν να λειτουργήσουν ως βάλσαμο για τη συνέχεια, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφαινόμενη μάχη για την έκτη έδρα.

Είναι ευχαριστημένοι με την παρούσα πολιτική κατάσταση οι πολίτες; Εδραιώνεται στη βάση του ΔΗΣΥ η νέα πρόεδρος του κόμματος; Είναι ικανοποιημένοι από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οι ψηφοφόροι του Ενδιάμεσου; Θα δουλέψουν οι υπό εκκόλαψη συμμαχίες των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές ή θα επαναληφθεί το φαινόμενο Χριστοδουλίδη με ανεξάρτητους υποψηφίους να κερδίζουν τους υποψηφίους των μεγάλων; Θα καταφέρει η ΕΔΕΚ να επανεκλέξει Ευρωβουλευτή, ή θα επαληθευθεί η εκτίμηση για έκτη έδρα στο ΕΛΑΜ; Κινδυνεύουν οι δύο έδρες των μεγάλων;

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα στον νέο κύκλο δημοσκοπήσεων του REPORTER και της IMR

Δειτε Επισης

Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Παραλήρημα Ερντογάν και Τατάρ-Η επίθεση σε Μητσοτάκη, τα δύο κράτη και η «ειρηνευτική επιχείρηση»
Έστειλε επιστολή σε Βέμπερ και ηγέτες του ΕΛΚ για το Κυπριακό η Αννίτα-«Αποτύπωση του δράματος»
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπρηστικός ο Ερντογάν στα κατεχόμενα-Πανηγύρια ντροπής σε Λευκωσία και Κερύνεια
Προκλητικός ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα-«Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση»
«Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ»
Στέλνει μήνυμα σε Ερντογάν ο ΠτΔ-«Η Τουρκία υπεύθυνη για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Με φορτισμένη ομιλία στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από τον «Αττίλα» ο Μητσοτάκης
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν