Ο απίστευτος λόγος που τεράστιοι ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη δεν έχουν παράθυρα

Η έλλειψη παραθύρων σε αυτά τα κτίρια ήταν απλώς μια ρεαλιστική επιλογή. Τα μηχανήματα που ήταν υπεύθυνα για τον χειρισμό των τηλεφωνικών συνδέσεων δεν απαιτούσαν φυσικό φως, οπότε οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές επέλεξαν να παραλείψουν τα παράθυρα.

Το αίνιγμα των ουρανοξυστών χωρίς παράθυρα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, έχει προβληματίσει και ιντριγκάρει πολλούς. Αυτές οι επιβλητικές, εντελώς χωρίς παράθυρα κατασκευές έχουν συχνά αφήσει στους ανθρώπους ένα απόκοσμο συναίσθημα και έχουν τροφοδοτήσει ατελείωτες εικασίες σχετικά με τον κρυφό σκοπό τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μοιράστηκε, όλοι αυτοί οι ουρανοξύστες χωρίς παράθυρα αποτελούν μέρος του δικτύου μεγάλων γραμμών της AT&T. Στην εποχή πριν από την ψηφιακή τηλεφωνία, οι τηλεφωνικές γραμμές συνέδεαν φυσικά τους καλούντες με την άλλη άκρη, απαιτώντας τεράστιους κόμβους μεταγωγής για να διευκολύνουν αυτές τις συνδέσεις. Πολλά από τα κτίρια, όπως αυτά στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο και το Όστιν, κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970 ή νωρίτερα, σε μια εποχή που δεν χρειάζονταν ανθρώπινο προσωπικό.

Η έλλειψη παραθύρων σε αυτά τα κτίρια ήταν απλώς μια ρεαλιστική επιλογή. Τα μηχανήματα που ήταν υπεύθυνα για τον χειρισμό των τηλεφωνικών συνδέσεων δεν απαιτούσαν φυσικό φως, οπότε οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές επέλεξαν να παραλείψουν τα παράθυρα. Αυτή η πρακτική προσέγγιση εξοικονόμησε κόστος και επέτρεψε την αποτελεσματική λειτουργία των τεράστιων κόμβων μεταγωγής.

Ενώ οι ουρανοξύστες χωρίς παράθυρα μπορεί να φαίνονται επιβλητικοί και μυστηριώδεις από το εξωτερικό, χρησιμεύουν ως μαρτυρία μιας περασμένης εποχής των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα κτίρια αυτά μπορεί να φαίνονται παράταιρα, αλλά αποτελούν υπενθύμιση της τεχνολογικής εξέλιξης που έχει διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο μας.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Σάλος με σεκιούριτι που σφουγγάρισε ρίχνοντας νερό σε σημείο που καθόταν άστεγος
BINTEO: Πτήση τρόμου στην Ρωσία-Έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, επιβάτες προσεύχονταν
Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου-Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια
Έκανε οικονομία για 20 χρόνια για να παντρευτεί και τελικά παντρεύτηκε τον... εαυτό της
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας εμπόδισε τη διακοπή της πολύ επικίνδυνης κύησης μιας γυναίκας
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα επιχείρησε να κάψει το πατρικό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Εκτόπισε την Mariah Carey η Brenda Lee-Ποιο είναι το No.1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι για φέτος
Ξόδεψε αδιανόητο ποσό για να ψηλώσει 15 εκατοστά
Πόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του «Κέβιν» από το «Ηοme Αlone»
Πτήση τρόμου για αεροσκάφος της Emirates-«Νομίζαμε ότι ήρθε το τέλος»