Ερντογάν: Αν είναι απαραίτητο, η Τουρκία θα χωρίσει τους δρόμους της με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ' αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να πάρει αποστάσεις από την Τουρκία.

«Αν θέλετε να μάθετε την εκτίμησή μου με σαφήνεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αποσχιστεί από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις απομάκρυνσης από την Τουρκία, εμείς θα κάνουμε την αξιολόγησή μας σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις και μετά από αυτές τις αξιολογήσεις, μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν χρειαστεί» ήταν η τοποθέτησή του.

Αναφερόμενος στο ενταξιακό της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είπε: «Η Σουηδία πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον της. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνει στο σύνταγμα ή στο νόμο, αν ενθαρρύνει τους τρομοκράτες να διαδηλώνουν, σημαίνει ότι δεν εκπληρώνει το καθήκον της. Τότε οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται. Όλοι θα πρέπει να εκτιμήσουν τη στάση που τηρεί το κοινοβούλιό μου σε αυτό το θέμα. Τι μας λένε για τα F-16; Ότι δεν μας τα δίνουν πριν το αποφασίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Αν υπάρχει η Βουλή των Αντιπροσώπων εκεί, υπάρχει και το κοινοβούλιο εδώ. Όποια απόφαση παίρνει το κοινοβούλιο μας είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινοβουλίου μας».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ανένδοτη η Μόσχα για τις απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, «θετικό σημάδι» για τον Ζελένσκι
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα-Ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά
Σάλος στη Βρετανία για την ερωτική σχέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού
Blame game Ινδίας-Πακιστάν για την παραβίαση της εκεχειρίας-Διχάζει ο ρόλος των ΗΠΑ και τα πυρηνικά
Τριαντάχρονος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου 11 χρόνια αφότου πήγε να δώσει τέλος στη ζωή του
Άμεση απάντηση Μακρόν σε Πούτιν-«Η πρόταση για απευθείας διαπραγματεύσεις δεν αρκεί»
Την επανεκκίνηση στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα χαιρετίζει ο Τραμπ-«Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος»
Μεταμεσονύκτια ρελάνς Πούτιν στο τελεσίγραφο για εκεχειρία-Πρότεινε άμεσες διαπραγματεύσεις με Ουκρανία στην Τουρκία
Στις κάλπες οι Αλβανοί-Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα
Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία