Συγκλονίζει ο πατέρας της 20χρονης-«Μας είπαν ενοχλητικούς γιατί επικοινωνούσαμε με το νοσοκομείο»

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης 20χρονης φοιτήτριας, που πέθανε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία εννέα ημερών, για την θεραπεία αμυγδαλίτιδας.

«Η πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Δεν είχε την εικόνα θεραπευμένης αμυγδαλίτιδας», ήταν το πρώτο συμπέρασμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ιατροδικαστή κ. Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής.

Την εικόνα της μακροσκοπικής εξέτασης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μετέφερε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής κ. Δημήτρης Γαλεντέρης: «Θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού».

Ο κ. Γαλεντέρης προσθέτει ότι δεν έχει λάβει, ακόμη, τον πλήρη ιατρικό φάκελο της άτυχης κοπέλας, «ο οποίος θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και σε ποια δοσολογία, καθώς και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της».

«Από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της νεκροψίας θα προκύψει αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ιατρογενής αιτιολογία της επιβάρυνσης της υγείας της 20χρονης», εξηγεί ο κ. Γαλεντέρης.

Τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών, αυτών, εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της 20χρονης

Προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, διέταξε ο εισαγγελέας Ιωαννίνων για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, Στα πλαίσια της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους»

Ο Μανώλης Μερέος, μιλώντας στο Live News, αναρωτήθηκε τι ήταν που πήγε τόσο στραβά με το παιδί του.

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;», είπε συντετριμμένος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους κόρης του, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολη αυτή. Μάλιστα, ο κ. Μερέος αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή τους είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς, γιατί καλούσαν τακτικά στο νοσοκομείο.

«Το παιδί μου ήταν υγιέστατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ποτέ. Ήταν ένα κορίτσι που «έσκαγε» από υγεία», ξεκαθάρισε.

Και σημείωσε ότι, ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.

«Να τρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν δεν είναι καλά, γιατί εμένα με ξεγέλεσαν», ανέφερε ο κ. Μερέος στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή.

Και κατέληξε: «Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»