Προκαλεί και μέσω... Βενεζουέλας και Κούβας ο Τατάρ-«Ο Μακάριος σκότωσε αθώους Τούρκους»

Στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TeleSUR, που υποστηρίζεται από τη Βενεζουέλα και την Κούβα και εκπέμπει στα ισπανικά και στα αγγλικά, μίλησε ο Ερσίν Τατάρ για το Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι «στο νησί υπάρχουν δύο χωριστά κράτη με τους θεσμούς τους, τους κανόνες τους και την ισχύ τους. Δεν πρέπει να ξεχνιέται αυτό».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ εφημερίδες που προβάλλουν τις δηλώσεις του σημειώνουν ότι το εν λόγω κανάλι εκπέμπει και δορυφορικά, διαθέτει ανταποκριτές σε πάνω από 40 χώρες και παρακολουθείται από πέραν των 300 εκατομμυρίων τηλεθεατών στη Νότια Αμερική.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στην Κύπρο ζουν περίπου 900 χιλιάδες χριστιανοί και 400 χιλιάδες μουσουλμάνοι και υποστήριξε ότι η ισλαμοφοβία έχει ιστορικές και πολιτικές ρίζες στο νησί.

Η εκκλησία της Κύπρου διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις ενέργειες για ένωση του νησιού με την Ελλάδα και ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ανεξαρτησία από τους Βρετανούς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο οποίος κατέφυγε σε όλα τα μέσα, «συμπεριλαμβανομένης και τρομοκρατίας», σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, για να κάνει την Κύπρο ελληνική.  

Υποστηρίζοντας ότι ο Μακάριος μετέτρεψε το νησί από παράδεισο σε κόλαση και σκότωσε αθώους Τούρκους, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί βίας κατά των Τουρκοκυπρίων και απελευθέρωσής τους από την Τουρκία με την τουρκική εισβολή, η οποία τους έσωσε από γενοκτονία.

«Η τδβκ βρίσκεται κάτω από εμπάργκο από την ίδρυσή της. Ενώ το νότιο μέρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το βόρειο μέρος δεν μπορεί καν να δεχθεί απευθείας πτήσεις από αλλού εκτός από την Τουρκία. Στον νότο υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αναγνωρίζεται από τα ΗΕ και την ΕΕ και ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί». 

Υποστήριξε επίσης ότι λόγω της ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν επί πολλά χρόνια. Τώρα, πρόσθεσε, προσπαθούν να πετύχουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους που ίδρυσαν το 1983 κι αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία υποστηρίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να απομονωθεί με την επιβολή εμπάργκο. 

Μίλησε επίσης για ενδιαφέρον που επιδεικνύει πρόσφατα η Ρωσία για το ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι το γεγονός ότι αποφάσισε να ανοίξει γραφείο για προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα, δείχνει πως «άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα που υπάρχει εδώ».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η παρεξήγηση με την... υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν-«Γελοιότητες, αυτό βρήκαν» (pic)
Ανατροπή με το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Πληροφορίες ότι δεν θα γίνει εκταφή
Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα γιος Ισραηλινού υπουργού
Σ. Στεφάνου: Το σημερινό στάτους κβο απειλεί το μέλλον του κυπριακού λαού
«Τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα... Πώς κάνεις έτσι; Ένας λιγότερος πάνω στη γη»
Times: Ο ρόλος του HB στη θαλάσσια παροχή βοήθειας στη Γάζα και στη μελλοντική διοίκηση
Την θέση για από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων επανέλαβε ο Τατάρ
Η πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων αποδεικνύει απόσταση από κράτος δικαίου, υποστηρίζει το ΒΟΛΤ