Αδιανόητο παραλήρημα από τον Κροάτη Πρόεδρο-«Ο Μιχάλης πέθανε επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

Νέα πρόκληση από τον Κροάτη Πρόεδρο, για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υποστήριξε ότι πέθανε επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες. Αντιδράσεις και από ανώτατους αξιωματούχους της χώρας του.

Προκλητικός και ανενημέρωτος φάνηκε για μια άλλη φορά ο Κροάτης Πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε ένα απίστευτο παραλήρημα του κατά την επίσκεψη σε μία μικρή Κροατική πόλη. Κατηγόρησε την ελληνική Κυβέρνηση για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις φυλακές. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Κροάτη πρωθυπουργού για καλύτερες συνθήκες κράτησης, μιας και για τον Κροάτη πρόεδρο το νερό στις φυλακές δεν είναι πόσιμο. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας το αδιανόητο ότι ο άτυχος Μιχάλης έχασε τη ζωή του γιατί αρνήθηκε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του, προφανώς επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες που θα λάμβανε, αλλά δεν ήθελε γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή και ο άνδρας αυτός αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα».

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς- Ράντμαν που κατηγόρησε τον Κροάτη πρόεδρο για έλλειψη ενημέρωσης και προσπάθεια να δυσκολέψει το έργο των κρατικών αρχών.

Όπως είπε «Η κροατική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ασφαλείς οι Κροάτες πολίτες που κρατούνται στην Ελλάδα για να ολοκληρωθούν οι έρευνες και όσοι εμπλέκονται σε πλημμεληματικές πράξεις να απελαθούν στην πατρίδα τους, ενώ ο πρόεδρος της χώρας θέτει σε κίνδυνο την κατάστασή τους με τη συμπεριφορά του»

Η πολιτική κόντρα ανάμεσα στον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο Μιλάνοβιτς και την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας του καλά κρατεί ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών τον προσεχή Ιούλιο στη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο-Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι
«Δεν παίρνετε από λόγια, γι' αυτό θα σας καρφώσω το κατσαβίδι...»-Ανατριχιαστικά τα σημειώματα του μαινόμενου άντρα
Καταθέτουν επιβάτες του Ιntercity για το δυστύχημα των Τεμπών–Κρίσιμες απολογίες εντός της εβδομάδας
Μαθητής στη Θεσσαλονίκη έστελνε σε φίλους του γυμνές φωτογραφίες ανήλικης
Μαινόμενος 51χρονος προκάλεσε χάος σε Αστυνομικό Τμήμα στο Κορωπί-«Σαν θηρίο άρχισε να μου χτυπά το κεφάλι»
Προανήγγειλε από το Ισραήλ πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση ο Μητσοτάκης
Παραληρούσε ο 51χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς-«Όταν έρθουν θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης σε επιβάτη λεωφορείου από τον 51χρονο που τραυμάτισε με κατσαβίδι και 3 αστυνομικούς
Πολίτης επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στην Ελλάδα-Πώς βίωσε το περιστατικό οδηγός
Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στην Ελλάδα-Ταυτοποιήθηκε ο δράστης