Θα κατασκευαστεί νέο τζαμί στο κατεχόμενο Κιόνελι

«Πρωτόκολλο» για κατασκευή τζαμιού στην περιοχή Κιόνελι υπογράφηκε μεταξύ του ΕΒΚΑΦ, του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», του «δήμου» Κιόνελι-Γερολάκκου και του (δωρητή) Μπεχά Κιοπριουλιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι στην τελετή υπογραφής αναφέρθηκε πως σε πρώτο στάδιο, το κόστος ανέγερσης του τζαμιού θα καλυφθεί με 250.000 στερλίνες, οι οποίες θα διατεθούν από τον Μπεχά Κιοπριουλιού στον λογαριασμό του ΕΒΚΑΦ και του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων» υπό μορφή δωρεάς. Εάν οι £250.000 είναι ανεπαρκείς για την ολοκλήρωση του τζαμιού, το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» θα καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα, αναφέρεται.

Το τζαμί θα ονομαστεί  τζαμί «Limassollu Beha Hüseyin Köprülü». Το σχήμα, το μέγεθος και η όψη του θα αποφασιστεί από το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων», τα οποία ανέλαβαν επίσης το έργο και τον διαγωνισμό του καθώς και την κάλυψη του εξοπλισμού που χρειάζεται. Το τζαμί αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής, ο  «δήμαρχος» Κιόνελι-Γερολάκκου, Χουσεϊν Αμτζιάογλου είπε ότι η ανάγκη για ένα τέμενος στην περιοχή είχε φανεί ξεκάθαρα εδώ και πολύ καιρό και ότι το σημερινό τζαμί είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ειδικά τις ημέρες των κηδειών.

Η Γενί Μπακίς αναφέρεται επίσης στο θέμα με τίτλο «Τζαμί αντί σχολείο» και γράφει ότι ο «δήμος» Κιόνελι – Γερόλακκου έχει αυξηθεί πληθυσμιακά και τα «δημόσια» σχολεία έχουν υπερπλήρεις τάξεις.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία