Είσοδο 500 ευρώ για όσους πηγαίνουν στα κατεχόμενα με άδεια ντεπόζιτα εισηγείται η ΕΔΕΚ

Λύσεις για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα, προτείνει η ΕΔΕΚ, με μία εξ αυτών να είναι και η καταβολή 500 ευρώ ως είσοδο σε όσους μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, με το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου άδειο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφέρει πως καταθέτει την πρόταση για εφαρμογή της μεθόδου των τριών τετάρτων του ντεποζίτου καυσίμων οχημάτων που εισέρχονται στα κατεχόμενα

Όπως αναφέρεται, η ΕΔΕΚ, «στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της τιμής των καυσίμων, μέσω της επιδότησης της τιμής των καυσίμων, θεωρεί ότι η ανάκτηση, από το κράτος, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χαμένων εσόδων από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, θα επιτρέψει στο κράτος να επιδοτήσει την τιμή των καυσίμων».

Συνεχίζοντας, το κόμμα του Μαρίνου Σιζόπουλου σημειώνει πως «για να μειωθεί ή και να σταματήσει η παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα, επιβάλλεται η αυστηροποίηση του ελέγχου στα σημεία εισόδου και προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΔΕΚ καταθέτει την εξής πρόταση:

Στις διόδους εισόδου στα κατεχόμενα, να ελέγχεται το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος. Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου.

Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «με εφαρμογή αυτής της πρότασης το κράτος, επαναλαμβάνουμε, θα ανακτήσει χαμένα έσοδα και θα μπορεί να επιδοτήσει τις τιμές των καυσίμων, για να επέλθει μείωση των τιμών και θα σταματήσει η “αιμοδότηση” της οικονομίας των κατεχομένων. Θεωρούμε ότι η πρόταση είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορίου να τη μελετήσουν».

Δειτε Επισης

Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ