Από μπαταρία συσκευής φαίνεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά στο Γέρι-Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Η αγανάκτηση των δημοτών από τις συχνές πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην βιομηχανική περιοχή Γερίου είναι δικαιολογημένη και δεν θα ανεχθούμε την μεταφορά οποιασδήποτε άλλης οχληρής βιομηχανίας στην περιοχή η οποία είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάηκαν ανακυκλώσιμα οχήματα στο Γέρι-Παραμένει στο σημείο η Πυροσβεστική

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι στο ίδιο εργοστάσιο εκδηλώθηκε ξανά πυρκαγιά στις 19 Οκτωβρίου 2021 και έκτοτε οι ιδιοκτήτες πήραν μέτρα τα οποία και φαίνεται ότι απέδωσαν.

Εξήγησε ότι στο εργοστάσιο στάθμευε πυροσβεστικό όχημα της εταιρείας το οποίο και παρενέβη τα ξημερώματα με την εκδήλωση της φωτιάς, μαζί με την έγκαιρη παρέμβαση και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος είπε ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε από τον εργοστασιάρχη η φωτιά εκδηλώθηκε από μπαταρία συσκευής η οποία και ήταν πολύ μικρή γι΄ αυτό και δεν εντοπίστηκε έγκαιρα για να αφαιρεθεί κατά την διαδικασία ρίψης και διαλογής των υλικών για ανακύκλωση.

Είπε επίσης ότι την περασμένη βδομάδα ήταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος είπε ότι «έχει γίνει επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες εργοστασιών στην βιομηχανική περιοχή και σε όλους έχουν εξηγηθεί οι ανησυχίες των κατοίκων». Ανέφερε ότι σε όλα τα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή γίνεται έλεγχος, ωστόσο επειδή η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη έχει διαμηνύσει ότι «ο Δήμος δεν θα δεχθεί καμία άλλη μεταφορά βιομηχανίας και δεν θα ανεχθεί να δοθεί οποιαδήποτε άλλη άδεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρκαγιά σε σωρό από ανακυκλώσιμα υλικά στο Γέρι-Ανακλήθηκε προσωπικού

Ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι ο Δήμος πιέζει και προς την κατεύθυνση των υφιστάμενων υποστατικών ώστε να λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για έγκαιρη κατάσβεση και ότι σε συνεργασία βρίσκεται και με το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων.

Ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα τοποθετηθούν υδροστόμια σε συγκεκριμένα σημεία που θα υποδειχθούν από τους αρμοδίους, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς να μπορεί να λαμβάνεται νερό από εκεί για πιο γρήγορη κατάσβεση.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η έξοδος προς τον κυκλικό κόμβο Καλαμών
Απουσιάζει από την οικία του στον Στρόβολο ο 84χρονος Ηλίας Χρίστου (pic)
Υπό κράτηση οι δύο για την απόπειρα φόνου στην Πάφο
Ένα μήνα μετά κλείνει το θλιβερό κεφάλαιο του συγκροτήματος στην Ορόκλινη-Αποχωρούν οι τελευταίοι διαμένοντες
Κωμικοτραγικές καταστάσεις σε Δικαστήριο-Ανακριτής μετέφερε κρατούμενο στην αίθουσα ελλείψει αστυνομικού
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Φωτιά σε 300 πάλες σανού κοντά σε φάρμα στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
Ζητούν άμεση εμπλοκή Αστυνομίας για τη σύλληψη τ/κ που έκλεβαν ζώα οι Κυνηγοί-Βγαίνουν ξανά στους δρόμους
Συνελήφθη 29χρονος που πιάστηκε με ναρκωτικά στο όχημα του-Εντοπίστηκαν και στην οικία του