Σε λειτουργία η Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου-Ποια η αποστολή της

Τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή ηΓραμματεία Συντονισμού και Υποστήριξης του Κυβερνητικού Έργου, με την Προεδρία να δίδει και πληροφορίες, ύστερα από την κριτική που υπήρξε από την αντιπολίτευση, σχετικά με τη στελέχωσης και τον τρόπο επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων που επιλέχθηκαν.

Όπως αναφέρεται, «η Γραμματεία Συντονισμού και Υποστήριξης Κυβερνητικού Έργου, η σύσταση της οποίας περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτω από τον πυλώνα «Ανασύνταξη του Κράτους και τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή».

Την ίδια ώρα υποδεικνύεται πως, «στόχος και αποστολή της Γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, είναι η ενίσχυση του έργου της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους, ως προς τη σφαιρική παρακολούθηση και συντονισμό στην εφαρμογή πολιτικών, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση έργων, στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού και σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία».

Και προστίθεται ότι, «η σύσταση της Γραμματείας ακολουθεί καλές πρακτικές πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι αντίστοιχοι μηχανισμοί των οποίων έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτιστοποίηση διαδικασιών και έγκαιρη υλοποίηση των Κυβερνητικών τους πολιτικών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Γραμματεία θα στελεχώνεται από 12 λειτουργούς από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η επιλογή των λειτουργών αυτών έγινε μέσω του μηχανισμού εσωτερικής αγοράς εργασίας και αφού προηγήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πρόκειται δηλαδή για προσωπικό που θα αποσπαστεί στην Προεδρία χωρίς οποιαδήποτε δημοσιονομική επιβάρυνση».

«Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί το μεγάλο μας Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο έτυχε έγκρισης στις τελευταίες εκλογές από τον λαό. Η υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης αποτελεί για την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτη αποστολή. Η σύσταση της Γραμματείας Συντονισμού και Υποστήριξης Κυβερνητικού Έργου θα αποτελέσει ένα καθοριστικό υποστηρικτικό και αποδοτικό μηχανισμό υλοποίησης των στόχων της διακυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς ΑΚΕΛ, ασκήθηκε κριτική για τη σύσταση της Γραμματείας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως θεσμική εκτροπή, ενώ υποδείχθηκε πως αυτός είναι ρόλος των υπουργών και όχι των δημοσίων υπαλλήλων. Λέχθηκε επιπλέον «ότι είναι αστείο δημόσιοι υπάλληλοι να κρίνουν εάν ένας υπουργός υλοποιεί το έργο του ή όχι».

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος