Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο για τα ΜΕΔ

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, εξέφρασε την άποψη ότι η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο κατά τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), σε συνάντησή της με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων (ΣΕΔΠ) την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Δημητρίου μετέφερε τις απόψεις του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ΜΕΔ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παράπονα από δανειολήπτες. Σημείωσε επίσης τη σημασία της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ιδίως για συνεργάσιμους δανειολήπτες, και τέθηκε το θέμα της συγκράτησης των επιτοκίων, προκειμένου να διατηρηθούν οι όροι των αναδιαρθρωμένων δανείων και να επιτευχθούν συμβιβαστικές λύσεις.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δήλωσε η κα. Δημητρίου, θα υποστηρίξει οποιοδήποτε μέτρο προς όφελος των δανειοληπτών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Κάλεσε τόσο τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτήν τη δέσμευση.

Από την πλευρά του, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων, Άνθη Εξαδάκτυλου, επεσήμανε ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις που έθεσε η ηγεσία του ΔΗΣΥ και τα παράπονα που λαμβάνονται από δανειολήπτες. Επίσης, επισήμανε την κρισιμότητα του θέματος των ΜΕΔ και την ανάγκη εύρεσης λύσεων, ενώ είπε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις σχετικά με τη συμμετοχή των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων στο σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης και σχετικά με συγκράτηση των επιτοκίων σε αναδιαρθρωμένες υποθέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, οι Αντιπρόεδροι Σάβια Ορφανίδου, Γιώργος Κάρουλλας και Μάριος Πελεκάνος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Ονούφριος Κουλλά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Νέο πυραυλικό μπαράζ από το Ιράν στο Ισραήλ-Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Μπερ Σεβά
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»