ΒΙΝΤΕΟ: Ασφαλίστηκε περιμετρικά η φωτιά-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, σε δύσβατη περιοχή ανατολικά της κοινότητας Κοιλάνι, της επαρχίας Λεμεσού, καθώς έχει ασφαλιστεί περιμετρικά ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχθηκαν στην μάχη ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2» με οκτώ εναέρια μέσα, ωστόσο λόγω σκότους σταμάτησαν τις ρίψεις νερού και θα επιχειρήσουν αύριο με το πρώτο φως της μέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η πυρκαγιά κατατέκαυσε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπελώνες και δένδρα, έκτασης περίπου ένα τετραγωνικού χιλιόμετρου.

378548427_1755732354874338_3637632057741413618_n

Παράλληλα στην περιοχή βρίσκεται για συντονισμό ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και αναχωρεί για την πυρκαγιά και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο όπου ξέσπασε πυρκαγιά έσπευσε και ο υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος, ώστε να τύχει σχετικής ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις του ο κος Ξενοφώντος είπε πως η πυρκαγιά ήταν δύσκολη και εξελίχθηκε σε τρία μέτωπα. «Η άψογη συνεργασία όλων των δυνάμεων, έφερε καλά αποτελέσματα. Εξετάζονται τα αίτια της πυρκαγιάς και αναμένουμε, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτούς του ρυθμούς και συνεχώς να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους πυρκαγιές σε όλη την περιοχή της Λεμεσού», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένουν την έρευνα από την Αστυνομία. «Αυτή τη στιγμή έχει ασφαλιστεί η πυρκαγιά. Σε όλη τη περίμετρό της βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναζωπυρωθεί η φωτιά».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα στελεχωμένα με μέλη της από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και της ΕΜΑΚ, ενώ το Τμήμα Δασών επιχειρεί με δεκαεννέα πυροσβεστικά οχήματα και ογδόντα άτομα προσωπικό.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με ομάδες πυρόσβεσης και με Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες ΚΙΤΑΣ και ΕΤΕΑ. Παράλληλα, η Πολιτική Άμυνα αποστέλλει τρεις Φ.Π.Μ με προσωπικό.

Επίσης, μετά από συνεννόηση η Αστυνομία και ο Κοινοτάρχης Κοιλανίου προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση έξι μεμονωμένων κατοικιών και υποστατικών.

F5-3qHTW4AAlo1N

Σημειώνεται πως νωρίτερα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, κατά την εξέλιξη των προσπαθειών, ανατράπηκε πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών.

378548427_1755732354874338_3637632057741413618_n

379092808_1755731648207742_7691402569332452746_n

Ωστόσο, ο κος Κεττής , στο όχημα τελικά επέβαινε μόνον ο οδηγός του, αφού τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατέβηκαν πριν την ανατροπή του για να επιχειρούσαν επί του εδάφους.

Ο οδηγός αφού του παρασχέθηκε φροντίδα υγείας από την Υπηρεσία ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις, με την κατάσταση στην υγείας του να θεωρείται σταθερή.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια