ΒΙΝΤΕΟ: Ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις της NASA για τα UFO

Ιστορικές ανακοινώσεις κάνει αυτή την ώρα η NASA από την Ουάσινγκτον η οποία σε ζωντανή εκδήλωση η οποία μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, τοποθετείται επισήμως για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα περιστατικά θέασης UFO στην ατμόσφαιρα της Γης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό.

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν εξ αρχής, «εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον.

Μισή ώρα πριν την εκδήλωση δημοσιεύθηκε μία ανεξάρτητη μεγάλη έκθεση η οποία καταρτίστηκε από σπουδαίους επιστήμονες οι οποίοι για πάνω από έναν χρόνο τα περιστατικά θέασης UFO.

Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της έρευνας μιας ανεξάρτητης επιτροπής, που απαρτίζεται από 16 επιστήμονες, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel, και είχε την υποστήριξη της NASA από το 2022. Ο στόχος της ομάδας ήταν να μελετήσει τα UAP με βάση την επιστήμη και να δημιουργήσει οδηγίες για το πώς να ενσωματώνουμε τα επιστημονικά εργαλεία και δεδομένα για μεγαλύτερη κατανόηση των UAP. Ο Daniel Evans, ανώτερος αξιωματούχος της NASA, επισήμανε προηγουμένως ότι η έκθεση θα διατίθεται δημοσίως σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και επιστημονικής ακεραιότητας του οργανισμού, ενθαρρύνοντας τον καθένα να την εξετάσει και να τη μελετήσει.

Τι αναφέρει η έκθεση

Όπως αναφέρει το BBC μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, με την πρώτη ματιά μάς λέει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι πρόσφατα, «πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ». Λέει ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν από τότε εξηγηθεί «αλλά μια μικρή χούφτα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα». Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται πλέον συλλογικά ως Αγνώστου Ταυτότητας Ανωμαλά Φαινόμενα ή UAP, λέει.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Nasa είναι η έλλειψη δεδομένων για να καθορίσει αν ένα αντικείμενο είναι πράγματι UAP ή όχι. «Οι αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων... δεν είναι προς αναπαραγωγή και συνήθως στερούνται των πληροφοριών που απαιτούνται για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων», αναφέρει η έκθεση.

Όπως αναμενόταν, η έκθεση τονίζει ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να συμπεράνουμε» ότι οι υπάρχουσες θεάσεις ΑΤΙΑ είναι εξωγήινης προέλευσης. Αλλά παρόλα αυτά συνιστά να μην διαγραφούν τέτοιου είδους ισχυρισμοί, λέγοντας ότι ο γαλαξίας «δεν σταματάει στις παρυφές του ηλιακού συστήματος».

Ακριβώς όπως ερευνούμε το άγνωστο μέσα στο δικό μας Γαλαξία, έτσι θα πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την προοπτική της άγνωστης τεχνολογίας που θα μπορούσε να προέρχεται από άλλες γωνιές του γαλαξία.

«Πολλές από τις επιστημονικές αποστολές της NASA επικεντρώνονται, τουλάχιστον εν μέρει, στην απάντηση του ερωτήματος αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη», αναφέρεται. «Αυτές οι έρευνες περιλαμβάνουν αποστολές που αναζητούν βιοϋπογραφές, ίσως στον Άρη ή στα παγωμένα φεγγάρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Δία και τον Κρόνο - καθώς και πιο μακριά, στις αναλογίες των μορίων που υπάρχουν στις ατμόσφαιρες των εξωπλανητών».

«Η αναζήτηση ενδείξεων εξωγήινης τεχνολογίας αποτελεί φυσική επέκταση αυτών των ερευνών». Προσθέτει: «Αν αναγνωρίσουμε την αληθοφάνεια οποιουδήποτε από αυτά, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλα είναι τουλάχιστον αληθοφανή.

Έκκληση στον Έλον Μασκ να βοηθήσει!

Η NASA υπαινίσσεται ότι οι δορυφόροι του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση εξωγήινων.

Ένα άλλο ενδιαφέρον απόσπασμα από την περίληψη επικεντρώνεται στον πιθανό ρόλο της «αμερικανικής εμπορικής βιομηχανίας τηλεπισκόπησης», η οποία λέει ότι «προσφέρει ένα ισχυρό μείγμα δορυφόρων παρατήρησης της Γης που προσφέρουν εικόνες με χωρική ανάλυση κάτω των μερικών μέτρων, η οποία ταιριάζει καλά με τις τυπικές χωρικές κλίμακες των γνωστών UAP [ΑΤΙΑ]».

Και σε παρατηρήσεις που θα είναι αξιοσημείωτες για όσους γνωρίζουν το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ αναφέρει ότι «η επιτροπή διαπιστώνει ότι τέτοιοι σχηματισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την ανίχνευση και τη μελέτη των UAP, όταν συμβαίνει συμπτωματική συλλογή».

Δεδομένων των εκτεταμένων ανησυχιών που προκλήθηκαν από την προφανή εμπλοκή -και την εξάρτηση- του Μασκ στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, το τμήμα αυτό θα προκαλέσει αναμφίβολα μια σειρά αντιδράσεων.

Άτυπη μετάφραση των συμπερασμάτων της έκθεσης:

«Συνιστούμε η NASA να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη της για να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη προσέγγιση που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο.

Συστήνουμε συγκεκριμένα στη NASA να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα μέσα παρατήρησης της Γης για να διερευνήσει τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την UAP, οι οποίες ανιχνεύονται αρχικά με άλλα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η NASA μπορεί να διερευνήσει άμεσα κατά πόσον ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμπίπτουν με γνωστούς UAP. Συνιστούμε επίσης στη NASA να διερευνήσει την ενίσχυση των συνεργασιών με την αμερικανική εμπορική βιομηχανία τηλεπισκόπησης, η οποία προσφέρει ισχυρούς αστερισμούς δορυφόρων υψηλής ανάλυσης για την παρατήρηση της Γης.

Επί του παρόντος, η ανίχνευση UAP είναι συχνά τυχαία, καταγράφεται από αισθητήρες που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για το σκοπό αυτό και οι οποίοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα μεταδεδομένα. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αρχειοθέτηση και επιμέλεια των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι η προέλευση πολλών UAP παραμένει αβέβαιη. Η σημασία της ανίχνευσης UAP με πολλαπλούς, καλά βαθμονομημένους αισθητήρες είναι επομένως υψίστης σημασίας και, κατά συνέπεια, συνιστούμε στη NASA να αξιοποιήσει τη σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτό για να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως πολυφασματικά ή υπερφασματικά δεδομένα στο πλαίσιο μιας αυστηρής εκστρατείας συλλογής δεδομένων.

Με τη σειρά της, η ομάδα διαπιστώνει ότι εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανίχνευσης UAP, όταν συνδυάζονται με συστηματική συλλογή δεδομένων και ισχυρή επιμέλεια. Στο σημείο αυτό, συνιστούμε να συνεισφέρει η εμπειρογνωμοσύνη της NASA σε αυτούς τους βασικούς τομείς στην προσπάθεια της κυβέρνησης στο σύνολό της για τον εντοπισμό UAP.

Η ομάδα διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της UAP θα είναι ζωτικής σημασίας. Η NASA, δανείζοντας το όνομά της σε μελέτες UAP, συμβάλλει ήδη στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την αναφορά. Πέρα από αυτό, συνιστούμε στη NASA να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης ή της απόκτησης ενός συστήματος crowdsourcing, όπως οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα για smartphone, για τη συλλογή δεδομένων απεικόνισης και άλλων δεδομένων από αισθητήρες smartphone από πολλούς παρατηρητές πολίτες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη συστηματικότερη συλλογή δημόσιων αναφορών UAP.

Τέλος, συνιστούμε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύστημα αναφοράς ασφάλειας της αεροπορίας (ASRS) για τις αναφορές UAP εμπορικών πιλότων, παρέχοντας μια κρίσιμη βάση δεδομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει την UAP. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η μακρά ιστορία συνεργασίας του οργανισμού με την FAA για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο σε μελλοντικές γενιές συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM).

Εν κατακλείδι, η NASA είναι σε μοναδική θέση να συμβάλει σε μια ισχυρή και συστηματική προσέγγιση για τη μελέτη της UAP, προωθώντας την αποστολή της για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της εξερεύνησης. Κατά την εξέταση των ανωτέρω συστάσεων, και σύμφωνα με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, η NASA θα πρέπει να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη της για να καθορίσει αν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ή υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύστασης. Η τοποθέτηση του ρόλου της NASA θα πρέπει επιπλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του συνόλου της κυβέρνησης για την κατανόηση της UAP».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

BINTEO: Ακτιβιστές έστειλαν μήνυμα για την κλιματική αλλαγή-Έβαψαν «πράσινη» τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας
Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ έφτιαξαν ύφασμα που αλλάζει χρώμα μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως
Αγωγή 550 εκατ. ευρώ κατά της Meta από ισπανικά ΜΜΕ για «αθέμιτο ανταγωνισμό»
Ανησυχία για τις επιθέσεις από αρκούδες στην Ιαπωνία-Έξι νεκροί σε ένα χρόνο
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη «έσωσε» το αριστούργημα του Κλιμτ που καταστράφηκε από τους Ναζί
«Μια πισίνα νερό» καταναλώνεται για κάθε συναλλαγή με bitcoin
Η Google ξεκινά από σήμερα τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών
Πώς η επιστήμη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Bloomberg: Άνθρωποι κάνουν ουρά για να αφαιρέσουν τμήμα του κρανίου τους και να εμφυτεύσουν ένα τσιπ του Μασκ