Ε. Σταύρου: Συστηματική η εκμετάλλευση γυναικών στα κατεχόμενα

Για συστηματική εκμετάλλευση των γυναικών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου έκανε λόγο η Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Ελένη Σταύρου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης στο Στρασβούργο. Η συζήτηση αφορούσε την έκθεση της Ευρωβουλευτού των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρία Νόιχελ, για τη ρύθμιση της πορνείας στην ΕΕ, τις διασυνοριακές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις της στην ισότητα των φύλων και στα δικαιώματα των γυναικών.

Αρχικά, η κ. Σταύρου αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατέθεσε σχετικά με τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τα οποία -όπως είπε- «χρησιμοποιούνται από σωματέμπορους για τη συστηματική εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών και νεαρών κοριτσιών, με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής». Η Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι αυτές οι γυναίκες «εξαναγκάζονται στην πορνεία και σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης». 

Εν συνεχεία, η κ. Σταύρου υπογράμμισε ότι «η έκθεση αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου χρησιμοποιούνται ως χώρος ατιμωρησίας, με την ανοχή των κατοχικών αρχών και της κυβέρνησης Ερντογάν». 

Σημειώνεται ότι η έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πορνεία στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δράσει αμέσως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακόμη, η έκθεση αναφέρει ότι «υπογραμμίζει τη νομική υποχρέωση των κρατών μελών να προστατεύουν τα δικαιώματα και τη σωματική ακεραιότητα των γυναικών και να προωθούν την ισότητα και τη διαφορετικότητα των φύλων». Επιπλέον, υπογραμμίζει «τον ρόλο της ΕΕ στο να το πράξει αυτό στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και να εγγυηθεί την ίση προστασία και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων σε όλα τα κράτη μέλη». Τέλος, καλεί όλα τα κράτη μέλη που δεν το έχουν πράξει ακόμη να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ