Δεν επιβεβαιώνει για πυρομαχικό πίσω από την έκρηξη η Αστυνομία-Περιμένει τον 68χρονο να δώσει απαντήσεις

Σταθερή αλλά εκτός κινδύνου παραμένει η κατάσταση των τριών προσώπων, οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, το πρωί της Τετάρτης.

Τα τρία πρόσωπα, τα οποία νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν από το σώμα τους, θραύσματα του αντικειμένου ,το οποίο εξερράγη.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκαν τα τρία πρόσωπα ηλικίας 68, 55 και 50 ετών, ενώ σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη πως πρόκειται για πυρομαχικό, το αντικείμενο το οποίο προκάλεσε την έκρηξη.

Όπως είπε ο Χρίστος Ανδρέου, «ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για πυρομαχικό. Πρέπει να γίνουν εξετάσεις ακόμη γιατί από τη μία το συγκεκριμένο αντικείμενο καταστράφηκε ολοσχερώς, από την άλλη ο 68χρονος ο οποίος το είχε μεταφέρει στο συγκεκριμένο υποστατικό, είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και μετά τη χειρουργική επέμβαση δεν ήταν σε θέση να μας πει επακριβώς το σημείο που το είχε παραλάβει και για περί τίνος πρόκειται, εφόσον ο ίδιος αρχικά το είχε εκλάβει ως κάποιο αντικείμενο, μοτέρ. Αν και υπάρχει μια κατεύθυνση αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί τι αντικείμενο ήταν και αν πρόκειται για κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, φαίνεται πως η έκρηξη οφείλεται σε στρατιωτικό υλικό και η Αστυνομία διενεργεί εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστεί από που παραλήφθηκε το συγκεκριμένο αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων.

tria_0LFfmYc.width-800

dyo_lBoEKOP.width-800

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 07.30 το πρωί την ώρα που ο 68χρονος προσπαθούσε να κατεβάσει από το αυτοκίνητο του σίδερα τα οποία μετέφερε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν, διακομίσθηκαν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή αλλά εκτός κινδύνου.

ena_GA4PMvW.width-800

Δειτε Επισης

Βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση και στις δήθεν δημόσιες ακροαματικές διαδικασίες τα Δικαστήρια
Πυρκαγιά μαίνεται στο Φασούρι-Κινδυνεύει καταφύγιο γάτων
Συνελήφθη 29χρονος για επίθεση αστυνομικού
Εξετάζει βιντεοσκοπημένο υλικό για την υπόθεση της Metamax-Eξακλουθεί να νοσηλεύεται ο 63χρονος
Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του 17χρονου εθνοφρουρού που μεταφέρθηκε στο Παρίσι
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 50χρονος για τον φόνο του κουνιάδου του στην Πάφο
Αναβλήθηκε η δίκη για το φόνο του 52χρονου στην Ορμήδεια-Παραμένει υπό κράτηση ο «Κότας»
Σύλληψη γυναίκας και άντρα στην Λεμεσό για διαρρήξεις
Οδηγός φορτηγού προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα-Γέμισε με γυαλιά ο αυτοκινητόδρομος
Βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος του επιχειρηματία που συνελήφθη για Metamax-«Θύμα της απάτης, έχασε 20 χιλιάδες»