Ν. Χριστοδουλίδης: Η στήριξη προς το Καραϊσκάκειο θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο

Τη διαβεβαίωση ότι η στήριξη της Πολιτείας προς το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, έδωσε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του στο φιλανθρωπικό δείπνο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε στον χαιρετισμό του τρία σημεία που αφορούν το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και που, όπως επεσήμανε, "μας κάνουν περήφανους και ως Κυβέρνηση και ως Πολιτεία".

Το πρώτο, επεσήμανε, αφορά την Τράπεζα Δοτών, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες δοτών που υπάρχουν. Το δεύτερο, είπε, αφορά τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, διότι υπάρχει μια σημαντική διάσταση εδώ, γιατί η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην Τράπεζα Δοτών του Καραϊσκάκειου είναι η μεγαλύτερη δικονοτική συνεργασία που υπάρχει στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 1960.

Το τρίτο, σημείωσε, είναι ότι το Καραϊσκάκειο μέσα από την πολυεπίπεδη δουλειά του έχει αναδειχθεί ως ένα κέντρο αριστείας για τη χώρα μας. "Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όταν στη χώρα μας φιλοξενούμε τέτοιου είδους κέντρα αριστείας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως το Καραϊσκάκειο έχει δώσει μόσχευμα σε άτομα που το χρειάζονταν σε περισσότερες από 34-35 χώρες, "αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας και το τι μπορεί η χώρα μας να προσφέρει".

"Και θα ήθελα, με αφορμή μια προσωπική εμπειρία, να σας αναφέρω ότι όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών σε τρεις περιπτώσεις, όταν επισκέφθηκα χώρες της περιοχής - εγώ δεν το γνώριζα- αυτό μου επισημάνθηκε από τους συνομιλητές μου αυτή η σημαντική διάσταση της δουλειάς που κάνει το Καραϊσκάκειο", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε "ότι η στήριξη της Πολιτείας όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αφού η Υπουργός Υγείας προέρχεται από τα σπλάχνα του Καραϊσκάκειου».

Σημειώνεται ότι κατά την τελετή το Διοικητικό Συμβούλιο του Καραϊσκάκειου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία για τη διαχρονική τους στήριξη προς το Ίδρυμα στον μέγιστο βαθμό. 

Δειτε Επισης

Γέρνει η πλάστιγγα υπέρ της μη συμπερίληψης των επικεφαλής της Ν. Εισαγγελίας στο πόθεν έσχες
«Μερικώς παγοποιημένα» τα έργα στον Ακάμα-Εξετάζει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, εκκρεμεί η διοικητική έρευνα
Ε/κ και τ/κ κόμματα ζητούν ενημέρωση από τον ΟΗΕ για την Πύλα
Για πωλήσεις οπλισμού στην Κύπρο από το Ισραήλ έκανε λόγο «βουλευτής» του ΚΕΕ
Φάρμακα και αναλώσιμα στέλνει η Κυπριακή Δημοκρατία στη Γάζα
Παρέλαβε την ετήσια Έκθεση της ΡΑΕΚ ο ΠτΔ-«Στο 17,2% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού η συνεισφορά των ΑΠΕ»
Έκκληση Δημοσιονομικού Συμβουλίου οι προϋπολογισμοί από 2025 να διατηρούν πορεία ελλειμμάτων και χρέους
Τσίβικος: Η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της ΚΔ, κάθε παράβαση μια νέα εισβολή
Ανησυχία για εντεινόμενες προκλήσεις εντός νεκρής ζώνης εξέφρασε η Πρ. Βουλής
Αναμένει την απάντηση της Chevron, αποτιμά θετικά τις τοποθετήσεις της εταιρείας ο Παπαναστασίου