Τρία ουκρανικά USV εξουδετερώθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επίθεση στη Σεβαστούπολη

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν σήμερα τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) στη Μαύρη Θάλασσα, λίγες ώρες μετά την ουκρανική επίθεση στο ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου, η αεροπορία ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εντόπισε και κατέστρεψε τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας εκτίμησε νωρίτερα ότι ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο και ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία επλήγησαν κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

«Πρόκειται για σημαντικές ζημιές. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επιδέχονται επισκευή», δήλωσε ο Αντρίι Γιουσόφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι δύο πλοία - που υποβάλλονταν σε επισκευές στο ναυπηγείο της Σεβαστούπολης - χτυπήθηκαν από ουκρανικούς πυραύλους και υπέστησαν ζημιές. Δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε για τον τύπο των πλοίων ούτε για την έκταση των ζημιών που υπέστησαν.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Υποστηρίζει πως ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη ο Τυχικός-Διαμηνύει ότι θίγει την αξιοπρέπειά του ο λίβελος πίστεως
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Από νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για ίδρυση Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων
Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»