Να λάβει τέλος η δημόσια συζήτηση για το θέμα τη Ρούσσου ζητά η ΕΥΡΙΚ

Πρέπει να λάβει τέλος η δημόσια συζήτηση για το θέμα της δημοσιογράφου Δέσποινας Ρούσσου, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ-ΣΕΚ σημειώνοντας ότι, όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας «δεν αποτυπώνουν επακριβώς την αλήθεια», και ότι δεν θα πρέπει να γίνεται «εργαλειοποίηση» του θέματος για αλλότριους σκοπούς.

Η ΕΥΡΙΚ, εκφράζοντας την συμπάθεια και την αγάπη τους προς την συνάδελφό τους, σημειώνει ότι κανείς δεν θα ήθελε να στεναχωρήσει «μια φίλη» την οποία, όπως αναφέρει, θεωρούν αξιόλογο άνθρωπο, ενώ αναφέρει ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, «κατά την άποψη μας δεν αποτυπώνουν επακριβώς την αλήθεια».

«Τα γεγονότα όπως τα έχουμε καταγράψει εμείς σκιαγραφούν μία διαφορετική εικόνα την οποία έχουν πλάσει συγκεκριμένα άτομα γιατί ίσως εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι δυστυχώς το ίδιο άτομο στο οποίο αναφέρονται, δηλαδή την αγαπητή Δέσποινα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, τον τελευταίο καιρό για λόγους υγείας «η συμπεριφορά της Δέσποινας έχει αλλάξει όσον αφορά το κομμάτι της συνεργασίας» στην ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία δραστηριοποιείτο, και ότι συνάδελφοί της, «με ανθρώπινο και καλοπροαίρετο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν προς την διεύθυνση πάντα με σεβασμό προς το άτομο της Δέσποινας χωρίς να θέλουν με κανένα τρόπο να θίξουν την προσωπικότητα της συναδέλφου».

Αναφέρει η ανακοίνωση ότι, η διεύθυνση, «με διακριτικότητα, προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημα, χωρίς να αποκαλύψει τις καταγγελίες που είχε ενώπιον της για ευνόητους λόγους». «Εν αντιθέσει με όσα γράφονται η διεύθυνση χειρίστηκε το θέμα με την μέγιστη ευαισθησία», αναφέρεται, προσθέτοντας ότι, από τη δική τους διερεύνηση, προκύπτει ότι «προσέγγισε την Δέσποινα με ανθρώπινο τρόπο και προσπάθησε σε συνεννόηση μαζί της, και με σεβασμό προς αυτήν, να βρει λύση στην κατάσταση που προέκυψε ανάλογα και με τις δικές της επιθυμίες, αλλά και με τη δική της συναίνεση».

Διευκρινίζεται ότι, η κ. Ρούσσου «δεν απαλλάχτηκε των καθηκόντων της από το Πρωινό Δρομολόγιο» και ότι, η μη παρουσία της το τελευταίο διάστημα ήταν λόγω διακοπής την εκπομπής κατά τις θερινές διακοπές και λόγω θεμάτων υγείας της ίδιας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Καταλήγοντας, η ΕΥΡΙΚ δηλώνει «πρώτα σεβασμό προς την συνάδελφο, ως άνθρωπο με αξιοπρέπεια και ήθος» και ότι είναι ενάντια «στις φωνές που διαχέονται στη δημόσια σφαίρα που έρχονται να υποστηρίξουν μία θυματοποιημένη Δέσποινα». «Όχι στην εργαλειοποίηση του θέματος της Δέσποινας για αλλότριους σκοπούς», αναφέρεται.

«Θεωρούμε την όλη προσέγγιση ως θλιβερή γιατί θίγει την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της συναδέλφου. Θεωρούμε ότι κανένας από τη διεύθυνση ή και από τους εργαζόμενους δεν προσπάθησε να κάνει κακό στη συνάδελφο. Όλοι ανεξαιρέτως ξέρουν την Δέσποινα ως ένα άνθρωπο που με υπερβάλλοντα ζήλο και ευσυνειδησία υπηρέτησε και υπηρετεί το ΡΙΚ», αναφέρει η ΕΥΡΙΚ.

Κλείνοντας, αναφέρει ότι, όλη αυτή η δημόσια συζήτηση «πρέπει να λάβει τέλος για να επέλθει ηρεμία και στο ΡΙΚ αλλά και στον ψυχικό κόσμο της αγαπητής συναδέλφου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού