Παραδοχή αδυναμίας

Στο παρελθόν, όσοι ανεξαιρέτως εξελέγησαν από τον λαό στο προεδρικό θώκο αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους, σαν έτοιμοι από καιρό. Είχαν πλάνο και σχέδιο υλοποίησης των προεκλογικών τους δεσμεύσεων για να δικαιώσουν αφενός πρώτα τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις που τους εμπιστευθήκαν και αφετέρου να θέσουν τα θεμέλια της επανεκλογής τους.

Θυμάμαι τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη με την εκλογή του να εξαγγέλλει και να υλοποιεί με ενθουσιασμό τις αρχές, τις οποίες πρέσβευε διαχρονικά. Την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, την υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, τη χάραξη της πορείας ένταξής μας στην Ε.Ε. και σωρεία άλλων οικονομικών και κοινωνικών μέτρων, που ενίσχυσαν την πατρίδα και τους συμπολίτες μας .

Θυμάμαι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην πρώτη εκλογή του, την κυβέρνησή του να καταθέτει με ζέση σωρεία δεκάδων κυβερνητικών νομοσχεδίων και να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις σε κάθε πτυχή για τον εκσυγχρονισμό και του κράτους, πέραν της αποτελεσματικής διαχείρισης της τότε οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η πατρίδα μας.

Αυτό το οποίο συμβαίνει με την Κυβέρνηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη είναι πρωτοφανές. Η κυβέρνηση του να μην έχει καλά - καλά συμπληρώσει έξι μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας και να ζητά από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να συμμετέχει στην κυβέρνησή του και ουσιαστικά να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα!

Είναι πραγματικά για να απορεί κανείς. Είτε κάποιοι έλαβαν διαζύγιο με την πολιτική δεοντολογία και πραγματικότητα είτε φτάσαμε στο τέλος της πολιτικής στην πατρίδα μας.

Με τα όσα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, το μεταναστευτικό, οι προκλήσεις στην Πύλα, τα επεισόδια στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, η στασιμότητα στο κορυφαίο ζήτημα το Κυπριακό, η έγνοια και το πρωτοσέλιδο της συνέντευξης του ΠΤΔ είναι να συμμετέχει ο ΔΗ.ΣΥ. στην κυβέρνησή του. Αντί να ιεραρχεί τα προβλήματα της χώρας, θέτει προτεραιότητα τους επικοινωνιακούς και πονηρούς σχεδιασμούς του απέναντι στον ΔΗ.ΣΥ και στον κόσμο του.

Απευθύνεται σε ένα κόμμα, του οποίου δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία ούτε και τις καταστατικές του πρόνοιες, ένα κόμμα, που περιφρόνησε όταν σχεδίαζε και εξήγγειλε την υποψηφιότητά του με τις δυνάμεις που το αντιπολιτεύονταν.

Απευθύνεται σε ένα κόμμα, το οποίο στις προεδρικές εκλογές κατήλθε για να κυβερνήσει με τις πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις, τις οποίες εξέφραζε ο τότε πρόεδρός του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν σεβάστηκε τότε τον ΔΗ.ΣΥ., δεν τον σέβεται ούτε και σήμερα. Ο ΔΗ.ΣΥ. με συνεδριακή και σχεδόν ομόφωνη απόφασή του είναι κόμμα αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για πρόκληση, η οποία εκθέτει τον ίδιο τον ΠΤΔ κι ας μην το καταλαβαίνει. Το μήνυμα που αποκωδικοποιείται είναι μια ωμή παραδοχή αδυναμίας και πρόωρης αποτυχίας του Προέδρου και της κυβέρνησής του να υλοποιήσουν τα όσα ευαγγελίζονταν.

Το νέκταρ της δοτής εξουσίας δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά πολιτικές καριέρες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα. Η συμμετοχή του ΔΗ.ΣΥ. στην κυβέρνηση είναι για να αποτελέσει για ορισμένους την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, η οποία δεν είναι αρκετή για να τους εξαγνίσει για τα όσα προξένησαν στην παράταξη που τους ανέδειξε πολιτικά.

Ας μην έχουν έγνοια τον ΔΗ.ΣΥ., δεν πρόκειται να γίνει ανακόλουθος της πολιτικής του ταυτότητας και δεν θα παίξει με τη μοίρα του τόπου. Πάντα ήμασταν και θα βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας για την πατρίδα και τους πολίτες, πάντα ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ με αξιοπιστία και συνέπεια χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος.

Ο ΔΗ.ΣΥ. ουδέποτε ενήργησε με πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ουδέποτε υπήρξε ουρά και δεκανίκι κανενός. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι κυβερνούν.

*ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δειτε Επισης

Τι έχουμε και ποια Ευρώπη θέλουμε
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Η Δικαίωση άργησε μια ολόκληρη ζωή...
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα