Ζητά επαρκείς ελέγχους σε λεωφορεία που μεταφέρουν ΑμεΑ από τον Βαφεάδη η Σούπερμαν

Επαρκείς ελέγχους σε λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν άτομα με αναπηρία, ζητά από τον υπουργό Μεταφορών η βουλεύτρια του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ρίτα Σούπερμαν, η οποία σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχουν κατάλληλοι μηχανισμοί για τους ελέγχους, αλλά και συντονισμός ενεργειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, κατά την οποία διαβιβάστηκε παράπονο γονιού παιδιού που είναι καθηλωμένο σε αμαξίδιο και αντιμετώπισε προβλήματα στη μεταφορά του, σε δύο σχολικές εκδρομές, την προηγούμενη χρονιά, αφού τη μία φορά δεν ασφαλίστηκε καλά, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο, ενώ τη δεύτερη φορά αναγκάστηκε ο πατέρας του να τον μεταφέρει, καθώς το λεωφορείο δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές.

Σε δήλωσή της, η Ρίτα Σούπερμαν τόνισε πως «το ζήτημα της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα για κάθε κράτος το οποίο σέβεται και προνοεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών του. Η ίση μεταχείριση χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων, πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε δυνατό τρόπο».

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε, δε, ότι «είναι αδιανόητο εν έτει 2023, να μην παρέχει τα ελάχιστα για την ασφάλεια και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, και δη, των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Καλούμε το Υπουργείο Μεταφορών, ως αρμόδιο για τον εκσυγχρονισμό του κράτους σε θέματα που άπτονται της ασφαλούς μεταφοράς επιβατών και ειδικότερα των παιδιών, για την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών προνοιών που διέπουν τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, καθώς επίσης και την προώθηση της συνεργασίας του με άλλες αρμόδιες Αρχές προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Η κα. Σούπερμαν τόνισε πως «κρίνεται επιβεβλημένη η εκπαίδευση και επιμόρφωση των οδηγών σε θέματα που αφορούν στην πρόσβαση και την ασφάλεια των επιβατών που εμπίπτουν σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης του απαραίτητου εξοπλισμού. Παράλληλα, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό όπως ενεργοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς για τον έλεγχο εφαρμογής των σχετικών κανονισμών που είναι σε ισχύ, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπογραμμίζει τη σημαντικότητα του θέματος και καλεί τους εμπλεκόμενους να ενεργήσουν άμεσα».

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»