Σε λειτουργία η δεύτερη ενισχυτική περίφραξη στο Πουρνάρα-Απαγορεύεται η έξοδος ή η μετακίνηση μεταναστών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη δημιουργία δεύτερης ενισχυτικής περίφραξης περιμετρικά του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά που δημιουργήθηκε για τον περιορισμό μετακινήσεων μεταναστών εκτός του Κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η εν λόγω περίφραξη στο ΚεΠΥ έχει τοποθετηθεί με στόχο να περιορίσει τους διαμένοντες εντός του Κέντρου, διασφαλίζοντας τον έλεγχο των εισδοχών και εξόδων τους, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων όσο και για την ασφάλεια και ευημερία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Με την ενίσχυση της περίφραξης στο Κέντρο επιτυγχάνεται η αποτροπή και παρεμπόδιση της εξόδου και μετακίνησης των μεταναστών προς την Κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς ή προς άλλες περιοχές.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κατά το διάστημα παραμονής των διαμενόντων στο ΚεΠΥ «Πουρνάρα» δεν επιτρέπεται η έξοδος των διαμενόντων εκτός του Κέντρου για λόγους δημόσιας ασφάλειας και υγείας, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, οι οποίες διαρκούν για μικρή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι το ΚεΠΥ «Πουρνάρα» λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στη Δημοκρατία και οι διαδικασίες περιλαμβάνουν ταυτοποίηση των ατόμων, αίτηση ασύλου τους, ελέγχους (αστυνομικούς και ιατρικούς), καθώς και πληροφόρηση των εισερχόμενων ατόμων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μέσα στη χώρα».

Επίσης αναφέρει ότι οι διαμένοντες στο ΚεΠΥ είναι κατά πολύ λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία πέρυσι. Συγκεκριμένα χθες, οι διαμένοντες στον Κέντρο ήταν 692, ενώ πέρυσι, την ίδια ημέρα ανέρχονταν στους 1.698.

«Ο μέσος όρος διαμενόντων είναι κατά πολύ μειωμένος λόγω των μειωμένων αφίξεων, άρα και των αιτήσεων ασύλου στην Κυπριακή Δημοκρατία σε σύγκριση με πέρυσι, οι οποίες έχουν μειωθεί πέραν του 50%. Συγκεκριμένα, ενώ για την περίοδο Μαρτίου - Αυγούστου 2022 οι αιτήσεις ασύλου ανέρχονταν στις 11.961, για φέτος, 2023, οι αιτήσεις την αντίστοιχη περίοδο ήταν 5.866. Επίσης ο αριθμός των διαμενόντων μειώθηκε λόγω και της επίσπευσης διαδικασιών εντός του Κέντρου και της ενίσχυσής του με πρόσθετο προσωπικό από την Υπηρεσία Ασύλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Η παρεξήγηση με την... υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν-«Γελοιότητες, αυτό βρήκαν» (pic)
Ανατροπή με το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Πληροφορίες ότι δεν θα γίνει εκταφή
Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα γιος Ισραηλινού υπουργού
Εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα σε υποστατικό να επιδίδονται σε κυβεία
«Τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα... Πώς κάνεις έτσι; Ένας λιγότερος πάνω στη γη»
Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους εγκλωβισμένους μαθητές-Μηνύματα για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες (pics)
Βίντεο με τρομοκράτες της Χαμάς να παραδίνονται γυμνοί και οκλαδόν στον δρόμο
Εκταφή του χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Θα γίνει νέα ιατροδικαστική εξέταση