Αποσύρθηκε το αίτημα για υπερωριακή αμοιβή της Δόξας Κωμοδρόμου-Χαιρετίζει την απόφαση ο Ελεγκτής

Ως απαράδεκτο χαρακτηρίζει το αίτημα για υπερωριακή άμοιβή της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος την ίδια ώρα χαιρετίζει την απόσυρση του.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε, στη συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, όταν ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν αντιμισθίες εργαζομένων που αποσπάστηκαν στο Προεδρικό, καθώς επίσης και η υπερωριακή αμοιβή της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία ανέρχεται σε 51795 ευρώ, για την περίοδο από τον Μάρτιο, όταν ανέλαβε καθήκοντα, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μετά τη συζήτηση που προκλήθηκε, η Κυβέρνηση απέσυρε το συγκεκριμένο αίτημα, πράγμα που χαιρετίζει με σημερινή του ανάρτηση ο Γενικός Ελεγκτής. Όπως σημειώνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, «το αίτημα για υπερωριακή αμοιβή της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου ήταν εκ φύσεως απαράδεκτο και τούτο επιβεβαιώθηκε από τον προκαταρκτικό έλεγχο των στοιχείων που συλλέξαμε χθες. Συνεπώς χαιρετίζουμε την απόσυρση του σχετικού αιτήματος. Για τα υπόλοιπα πρόσωπα, ο έλεγχος συνεχίζεται».

Την ίδια ώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία ξεκίνησε την Τρίτη προκαταρκτικό έλεγχο των αιτημάτων από πλευράς κυβέρνησης για την υπερωριακή αμοιβή υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί στο Προεδρικό. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «ο έλεγχος αφορά πρώτα έλεγχο τήρησης κανονικού ωραρίου (κτύπημα κάρτας) και ακολούθως τεκμηρίωση υπερωριακής απασχόλησης.

«Η απόσυρση του αιτήματος για υπερωρίες επιβεβαιώνει την αντίδραση του ΑΚΕΛ»

«Η σημερινή απόσυρση από την κυβέρνηση του αιτήματος για καταβολή υπερωριών στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο επιβεβαιώνει την ορθότητα της αντίδρασης του ΑΚΕΛ σε κάτι που θα συνιστούσε μια πρωτοφανή κι επικίνδυνη στρέβλωση στα θέματα χρηστής διοίκησης και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι «αν δεν υπήρχε η έντονη αντίθεση του ΑΚΕΛ προχθές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το κονδύλι θα είχε ήδη αποδεσμευτεί αφού τα υπόλοιπα παρόντα κόμματα εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να το εγκρίνουν. Επισημαίνουμε επίσης ότι η Προεδρία επιχείρησε ενώπιον της Επιτροπής να επικαλεστεί την Ελεγκτική Υπηρεσία για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή της απαίτηση, η οποία όμως Ελεγκτική Υπηρεσία την «αδειάζει» σήμερα χαρακτηρίζοντας το κυβερνητικό αίτημα για υπερωρίες απαράδεκτο».

Παράλληλα αναφέρει πως «όσο δε αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκροτήσει ένα παραϋπουργικό συμβούλιο στο Προεδρικό, δημιουργούνται ερωτήματα: Είναι ή δεν είναι μείζον θεσμικό ζήτημα το γεγονός ότι συνταγματικές αρμοδιότητες των Υπουργών θα δοθούν σε μια γραμμετεία δημοσίων υπαλλήλων; Είναι ή δεν είναι προβληματικό ότι με αυτό αυτό το νεοφανές σώμα θα καταλήξει να λογοδοτούν οι υπουργοί σε υφιστάμενούς τους;».

«Πού μπαίνει τελικά η γραμμή και τα όρια στις προσλήψεις και αποσπάσεις συμβούλων στο Προεδρικό, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία; Το ΑΚΕΛ έχει ήδη ζητήσει να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα αυτό γιατί η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη προχωρά ακάθεκτη στο δρόμο τη κυβέρνησης Αναστασιάδης που δημιούργησε μια στρατιά συμβούλων και αποσπασμένων, πάντα με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και πάντα για βόλεμα ημετέρων», καταλήγει στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι
Συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας-Εντοπίστηκε πιστόλι
Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Διεθνής αγωνία για τη Ράφα καθώς εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...