Επικυρώθηκε η δημιουργία προεδρικού συμβουλίου-Ο Χάρης Γεωργιάδης νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης

Την επικύρωση της δημιουργίας προεδρικού συμβουλίου, το οποίο θα έχει συμβουλευτικό ρόλο προχώρησε το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στο προεδρικό συμβούλιο θα συμμετέχουν ο Επίτιμος Πρόεδρος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο τέως Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και πρώην Υπουργοί, πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Παράταξης.

376376486_622882403330394_7950242679571955771_n

Επίσης, επικυρώθηκε μετά από εισήγηση της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου, ο διορισμός του κ. Χάρη Γεωργιάδη στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», η οποία παρέμεινε κενή μετά από την παραίτηση του Ιωάννη Κασουλίδη το περασμένο έτος.Διευκρινίζεται ότι αυτή αφορά τη θέση του Προέδρου και όχι του διευθυντή, αξίωμα από το οποίο γνωστοποίησε ότι παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, ανέφερε πως δεν έγινε συζήτηση για το ζήτημα της πιθανής συμμετοχής του ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση, λέγοντας πως ήταν «ξεκάθαρη η απάντησή μας». Αυτή η θέση επαναλήφθηκε εκ νέου και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, στην οποία τονίστηκε ότι, «θα παραμείνει μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης».

Επίσης, ο κ. Κουλλά, αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν σε ότι αφορά τις διπλές εκλογές, λέγοντας ότι, «στόχος είναι όλα τα ψηφοδέλτια να είναι σχεδόν έτοιμα εντός Ιανουαρίου». Ερωτηθείς αν τέθηκαν και οι επαφές που έκανε η Πρόεδρος του κόμματος με άλλα πολιτικά κόμματα, ο κ. Κουλά είπε πως τέθηκαν αδρομερώς κάποια πράγματα. Τα χρονοδιαγράμματα καθορίζονται από το καταστατικό, προσπαθήσαμε να τα φέρουμε νωρίτερα έτσι ώστε να υπάρχει και περισσότερος χρόνος για να επιτύχουμε τους στόχους μας, πρόσθεσε.

Ανέφερε δε, πως πεποίθηση του πολιτικού γραφείου είναι πως ο ΔΗΣΥ, μέσα από τις εκλογές, μπορεί να ενισχύσει την πρωταγωνιστική του παρουσία και εκφράστηκε αισιοδοξία για επίτευξη αυτού του στόχου.

375754630_719416440224390_4460068065759132108_n

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΗΣΥ, «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου και τα μέλη της ηγεσίας για τρέχοντα ζητήματα, όπως ήταν οι εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό, μετά και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, τα επόμενα βήματα για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οικονομία καθώς και για τον προγραμματισμό που αφορά τις διπλές εκλογές του 2024».

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, αναφέρεται, «με παρεμβάσεις από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Όπως τονίστηκε, το όραμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Κύπρο μας παραμένει αναλλοίωτο και περνάει μέσα από την ορθολογική διαχείριση όλων των μεγάλων θεμάτων».

372265246_689749483003197_5340843119193700719_n

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, προστίθεται, «θα παραμείνει μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης. Θα συνεχίσει να τηρεί στάση ευθύνης, θα είναι έτοιμος να βάλει πλάτες για τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα, εφόσον η κυβέρνηση κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά και την ίδια ώρα θα ασκεί έλεγχο και κριτική εκεί και όπου απαιτείται. Με μοναδική έγνοια και πυξίδα το καλώς νοούμενο συμφέρον των συμπολιτών μας».

Ιδιαίτερα για το κυπριακό, αναφέρεται, «το οποίο παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εκφράστηκε η καθολική επιθυμία των μελών του Πολιτικού Γραφείου να επιτευχθεί ο διορισμός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες ουσίας, με προοπτική λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου. Για τις διπλές εκλογές του 2024 συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες, σύμφωνα με το καταστατικό, καθώς επίσης και η προοπτική συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Διαπιστώθηκε η θέληση όλων να εργαστούν με ζήλο και αφοσίωση, με σύμπνοια και σε συνθήκες ενότητας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Παράταξης».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, «υπήρξε κοινή η πεποίθηση πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός μπορεί και πρέπει να διατηρήσει και να ενισχύσει την πρωταγωνιστική του παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»