Απορρίπτει τα περί συμφωνίας στο θέμα της Πύλας ο ΠτΔ-«Σε εξέλιξη η συζήτηση»

Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της Πύλας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974 της κοινότητας Άχνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επιλυθεί το θέμα της Πύλας, είπε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση. Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη, ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, το είπα πολλές φορές, είναι να διασφαλιστεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης, να μην υπάρξει το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση, δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα ΗΕ ανεπίσημα έχουν αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των ΗΕ. Μιλώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και σας λέω ότι δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχουν, ακόμη και τώρα, διεργασίες σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς αν δόθηκαν κάποιες προτάσεις που απέρριψε είτε η Κυβέρνηση είτε η τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άμα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να αρχίσω να μιλώ δημόσια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που σας έχω αναφέρει».

Καμία νέα εργασία εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Καμία νέα εργασία δεν έλαβε χώρα εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της ΟΥΦΙΚΥΠ, Αλιμ Σιντίκ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο περί έναρξης εργασιών κατασκευής του δρόμου Πύλας -Άρσους χθες στις 3.30 μ.μ., ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε πως δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην περιοχή εντός της Νεκρής Ζώνης.

Προσέθεσε πως τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή, όπου, όπως είπε, μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία.

Δειτε Επισης

Β. Πάλμας: Ο κυπριακός λαός δεν θα υπαναχωρήσει, παρά τις όποιες δυσκολίες
Μηνύματα καταδίκης της επετείου της εισβολής από Υπουργούς της Ελλάδας
«Ένας ελαττωματικός κώδικας οδήγησε σε ψηφιακό χάος»-Νέα στοιχεία για το παγκόσμιο blackout
Αρχιεπίσκοπος: Αδιανόητη η ομαλοποίηση ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την Κύπρο
Έσβησε ο 73χρονος Χριστόφορος ενώ βρισκόταν σε πισίνα έπαυλης-Είχε πάει για διακοπές
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
Πάνω από 250,000 ευρώ τα χρήματα που χάθηκαν μέσω Metamax-Ξεπέρασαν τις 100 οι καταγγελίες
Ψηφιακή οδύσσεια για το μπλακ άουτ, restart ακόμα και 15 φορές για να φύγει η μπλε οθόνη
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 36χρονου που έσβησε στο θανατηφόρο στην Αγία Νάπα