Απορρίπτει τα περί συμφωνίας στο θέμα της Πύλας ο ΠτΔ-«Σε εξέλιξη η συζήτηση»

Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της Πύλας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974 της κοινότητας Άχνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επιλυθεί το θέμα της Πύλας, είπε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση. Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη, ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, το είπα πολλές φορές, είναι να διασφαλιστεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης, να μην υπάρξει το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση, δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα ΗΕ ανεπίσημα έχουν αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των ΗΕ. Μιλώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και σας λέω ότι δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχουν, ακόμη και τώρα, διεργασίες σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς αν δόθηκαν κάποιες προτάσεις που απέρριψε είτε η Κυβέρνηση είτε η τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άμα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να αρχίσω να μιλώ δημόσια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που σας έχω αναφέρει».

Καμία νέα εργασία εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Καμία νέα εργασία δεν έλαβε χώρα εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της ΟΥΦΙΚΥΠ, Αλιμ Σιντίκ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο περί έναρξης εργασιών κατασκευής του δρόμου Πύλας -Άρσους χθες στις 3.30 μ.μ., ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε πως δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην περιοχή εντός της Νεκρής Ζώνης.

Προσέθεσε πως τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή, όπου, όπως είπε, μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία.

Δειτε Επισης

Η παρεξήγηση με την... υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν-«Γελοιότητες, αυτό βρήκαν» (pic)
Ανατροπή με το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Πληροφορίες ότι δεν θα γίνει εκταφή
Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα γιος Ισραηλινού υπουργού
Σ. Στεφάνου: Το σημερινό στάτους κβο απειλεί το μέλλον του κυπριακού λαού
«Τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα... Πώς κάνεις έτσι; Ένας λιγότερος πάνω στη γη»
Times: Ο ρόλος του HB στη θαλάσσια παροχή βοήθειας στη Γάζα και στη μελλοντική διοίκηση
Την θέση για από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων επανέλαβε ο Τατάρ
Η πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων αποδεικνύει απόσταση από κράτος δικαίου, υποστηρίζει το ΒΟΛΤ