Απορρίπτει τα περί συμφωνίας στο θέμα της Πύλας ο ΠτΔ-«Σε εξέλιξη η συζήτηση»

Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της Πύλας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974 της κοινότητας Άχνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επιλυθεί το θέμα της Πύλας, είπε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση. Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη, ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, το είπα πολλές φορές, είναι να διασφαλιστεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης, να μην υπάρξει το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση, δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα ΗΕ ανεπίσημα έχουν αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των ΗΕ. Μιλώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και σας λέω ότι δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχουν, ακόμη και τώρα, διεργασίες σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς αν δόθηκαν κάποιες προτάσεις που απέρριψε είτε η Κυβέρνηση είτε η τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άμα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να αρχίσω να μιλώ δημόσια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που σας έχω αναφέρει».

Καμία νέα εργασία εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας, λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Καμία νέα εργασία δεν έλαβε χώρα εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή της Πύλας το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της ΟΥΦΙΚΥΠ, Αλιμ Σιντίκ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο περί έναρξης εργασιών κατασκευής του δρόμου Πύλας -Άρσους χθες στις 3.30 μ.μ., ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε πως δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην περιοχή εντός της Νεκρής Ζώνης.

Προσέθεσε πως τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή, όπου, όπως είπε, μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία.

Δειτε Επισης

Ανοίγει ξανά η συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία στη Βουλή-Επί τάπητος και η κατανομή εδρών
Ο οδικός χάρτης, η διατήρηση του Κυπριακού σε τροχιά επανέναρξης και η πρόσκληση που καθυστερεί
Τηλεφωνική επικοινωνία Κόμπου-Γεραπετρίτη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου-Δεν προσκάλεσε το ψευδοκράτος σε Σύνοδο Κορυφής
Παρουσιάστηκε το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον φορολογικό μετασχηματισμό
Οδικό χάρτη αλλά όχι μαγικές λύσεις βλέπει στο Κυπριακό η Αθήνα-«Σημασία έχει να καθίσουν στο τραπέζι»
Η παρέμβαση Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων-Οι ηγέτες της ΕΕ θα ενημερωθούν από ΠτΔ για τη διευρυμένη συνάντησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Πιο ορατό ψευδοκράτος θέλει ο Τατάρ, ομοσπονδία με πολιτική ισότητα ο Ερχιουμάν
Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες