Πάρτι με τις προσλήψεις συμβούλων στο Προεδρικό καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Για πάρτι με προσλήψεις συμβούλων στο Προεδρικό, κάνει αναφορά σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουμάς, «το πάρτι ξαναρχίζει. Αυτό συνοψίζει τις νέες κινήσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις κι άλλων συμβούλων στο Προεδρικό σε μια πρακτική που δεν είναι παρά πιστή αντιγραφή της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

Συγκεκριμένα, προσθέτει, «δημιουργείται στο Προεδρικό ομάδα 12 συμβούλων που θα επιβλέπουν το έργο των υπουργών κάτι που είναι θεσμικά προβληματικό αλλά και που δημιουργεί το ερώτημα αν στη συνέχεια θα θέλουν κι άλλους 12 να επιβλέπουν τους επιβλέποντες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ζητά κονδύλι 250 χιλιάδων για άλλους συμβούλους στο Προεδρικό που ήδη αποσπάστηκαν από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ενώ σε μια επικίνδυνα αλλά και πρωτοφανή στα χρονικά του κράτους καινοτομία ζητά να καταβληθούν υπερωρίες για κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Όλα αυτά, αναφέρει, «εκτυλίσσονται την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας που συνθλίβει την κυπριακή κοινωνία ενώ και τα μέτρα που υπήρχαν τα τερμάτισε. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ας αλλάξει προτεραιότητες κι ας αφήσει κατά μέρους πρακτικές και λογικές που προκαλούν βάναυσα την κοινωνία».

Δειτε Επισης

Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας