Υπ. Παιδείας: Η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει

Η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει, επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της την Τρίτη.  

Είπε, ταυτόχρονα, ότι δεν έχουν δει ιδιαίτερα παιδαγωγικά ζητήματα σε καμιά από τις βαθμίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με την Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά, το Νηπιαγωγείο Λακατάμειας Ε’ «Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου», με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς «είμαστε εδώ, με την Πρώτη Κυρία, στο Νηπιαγωγείο Λακατάμειας Ε’ «Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου», για να δούμε και τη δουλειά που γίνεται στο νηπιαγωγείο, να χαιρετίσουμε τα παιδία, κυρίως όμως για να τους ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά».

«Χαιρόμαστε που βλέπουμε το προσωπικό να νοιάζεται για τα παιδιά και έχουμε δει χαρούμενα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για μας το γεγονός ότι η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει. Είναι η βάση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και, στο πλαίσιο και του Προγράμματος Διακυβέρνησης, έχουμε εξαγγείλει προγράμματα, ειδικά για την Προσχολική Εκπαίδευση φέτος, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, ότι έχουν ήδη αρχίσει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Προσχολικής και έχουν εντάξει δράσεις για έγκαιρη παρέμβαση, έτσι ώστε να μειωθούν τα προβλήματα και στις άλλες βαθμίδες.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα κύρια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και για το πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δεν έχουν δει ιδιαίτερα παιδαγωγικά ζητήματα σε καμιά από τις βαθμίδες.

«Ξεκινά η χρονιά αρκετά ομαλά φέτος, μικρά ζητήματα που αναφύονται, είτε λόγω βανδαλισμών σε κάποια σχολεία είτε λόγω των κλιματιστικών που μας ζητούν να εγκαταστήσουμε, είναι θέματα τα οποία έχουμε προγραμματίσει, τα γνωρίζουμε και τα επιλύουμε σιγά-σιγά με συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα του κτηματομεσίτη στη δίκη για Al Jazeera-Δεν ανοίγουν πάνω από τα μισά
Ελπίζει σε έγκριση από Υπουργικό της υπογραφής σύμβασης προστασίας δικηγόρων ο Βορκάς