Πάει στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης

Στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, που είναι προγραμματισμένη για τις 6:00 το απόγευμα, αναμένεται να παρευρεθεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για μία σχετικά σπάνια εμφάνιση, καθώς, παρόλο που ως πρώην πρόεδρος της παράταξης είχε πάντα μία θέση στο όργανο, ενόσω ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφευγε να συμμετέχει συχνά στα κομματικά όργανα.

Αυτή είναι η πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου μετά το καλοκαίρι και στην ατζέντα ης βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι διπλές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ηγεσία να ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο για τις επαφές που γίνονται σε ό,τι αφορά το θέμα των συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τις Τοπικές Εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αννίτα Δημητρίου θα ενημερώσει και για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν. Επίσης θα γίνει μία συζήτηση αναφορικά με τις Ευρωεκλογές. Πέραν των θεμάτων των εκλογών, η πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να ενημερώσει και για τα πλάνα της σε ό,τι αφορά κάποιους διορισμούς που εκκρεμούν στο κόμμα.

Στην ατζέντα του Πολιτικού Γραφείου δεν υπάρχει θέμα συζήτησης αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση, παρά τη φιλολογία των τελευταίων ημερών και την σχετική αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η αρνητική απόφαση είναι τελεσίδικη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το ζήτημα να συζητηθεί και σε αυτό το επίπεδο. Η παρουσία Αναστασιάδη ενδεχομένως να διασυνδέεται με αυτή τη συζήτηση, δεδομένης της αναφοράς του πως πρέπει να βρεθούν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ του ΔΗΣΥ και του Νίκου Χριστοδουλίδη. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επίσης δηλώσει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την ενότητα της παράταξης.

Δειτε Επισης

Παρέλαβε την ετήσια Έκθεση της ΡΑΕΚ ο ΠτΔ-«Στο 17,2% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού η συνεισφορά των ΑΠΕ»
Έκκληση Δημοσιονομικού Συμβουλίου οι προϋπολογισμοί από 2025 να διατηρούν πορεία ελλειμμάτων και χρέους
Τσίβικος: Η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της ΚΔ, κάθε παράβαση μια νέα εισβολή
Ανησυχία για εντεινόμενες προκλήσεις εντός νεκρής ζώνης εξέφρασε η Πρ. Βουλής
Αναμένει την απάντηση της Chevron, αποτιμά θετικά τις τοποθετήσεις της εταιρείας ο Παπαναστασίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας-«Ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους και όχι να τη βοηθήσουν»
Mπορέλ για Κυπριακό-«Δεν είναι δώρο στην Τουρκία όσα προτείνονται για σχέσεις με ΕΕ»
Υποστήριξε πως άλλα του είπε ο Πρόεδρος και άλλα έκανε για τους συμβούλους ο Ελεγκτής
Βάζει μπροστά το μεταναστευτικό πρόβλημα για την τοποθέτηση κάμερας στον Άγιο Δομείτο ο σύμβουλος Τατάρ
Επιστολή Αννίτας στον Πρόεδρο-Ζητά 4 εκατομμύρια ευρώ για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό