Η δήθεν πατέντα της Κύπριας φοιτήτριας, τα «θαυματουργά» φάρμακα για την στύση και οι καταγγελίες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και συγκεκριμένα του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρίσκονται καταγγελίες από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κράτους που αφορούν σε τρεις διαφορετικούς συνδέσμους στο διαδίκτυο, οι οποίοι παραπέμπουν σε ψευδή διαφήμιση φαρμακευτικών προϊόντων για καταπολέμηση των αιμορροΐδων, του καρκίνους αλλά ακόμη και κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα συγκριμένα, δήθεν θαυματουργά προϊόντα, δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας στην χώρα και παραπληροφορούν τους πολίτες με ψευδείς αναφορές. Σε έναν από τους τρεις συνδέσμους, οι επιτήδειοι δημιουργοί της εν λόγο σελίδας, διαδίδουν πως Κύπρια φοιτήτρια έλαβε βραβείο δύο εκατομμυρίων ευρώ για μια φόρμουλα που μπορεί να θεραπεύσει πλήρως τις αιμορροΐδες.

DYO

Μάλιστα, στον εν λόγο σύνδεσμο η «Αιμιλία» - όπως ονομάζεται η Κύπρια φοιτήτρια - η οποία χαρακτηρίζεται στο άρθρο ως η πιο έξυπνη φοιτήτρια στον κόσμο, παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη για την ημέρα που παρουσίασε την «θαυματουργή της φόρμουλα» στο Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πρωκτολογίας. Στην «συνέντευξή» της γίνονται αναφορές ότι κινδύνεψε να την συλλάβουν, ενώ παρατέθονται δηλώσεις από τον «διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Πρωκτολογίας στην Κύπρο» , όπως επίσης και ότι οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν την θεραπεία της γιατί επωφελούνται από μεγάλα κέρδη.

PENTE

Σε άλλο σύνδεσμο, παρουσιάζεται ο «Νίκανδρος», ο δήθεν Προϊστάμενος του Τμήματος Ανδρολογίας και Ουρολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος σε «συνέντευξή» του δίνει απαντήσεις περί προβλημάτων στην στυτική λειτουργία των ανδρών ώστε να προωθήσει παρανόμως τα μη αδιοδοτημένα φάρμακα.

EXI

Πέραν αυτών, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σχετικές διαφημίσεις των «θαυματουργών» φαρμακευτικών προϊόντων με τίτλους όπως «Επικεφαλής Ουρολογίας Κύπρου. Θέλετε να αποκαταστήσετε μια ισχυρή στύση; Εάν η στύση σας εξασθενεί με την ηλικία, κάνετε ένα απλό πράγμα», ενώ διαφημίζουν ακόμη και θεραπείες κατά του καρκίνου. Εκτός αυτών, οι συγκεκριμένες σελίδες που ήρθαν στην αντίληψη των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, καταγράφονται και σχόλια πολιτών μου έχουν χρησιμοποιήσει τα εν λόγο προϊόντα ενώ την ίδια ώρα τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στις διαφημίσεις ως γιατροί και ειδικοί, είναι αμφίβολο εάν είναι πραγματικά, αφού περισσότερο μοιάζουν με έτοιμες φωτογραφίες από το διαδίκτυο.

NA

TRIA

TESSERA

Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνει και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέας Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε στον REPORTER ότι το πιο πιθανόν να πρόκειται για φανταστικά πρόσωπα και δηλώσεις. «Συνήθως, χρησιμοποιούνται φανταστικές αναφορές», είπε.

Η διερεύνηση των καταγγελιών από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, αφού έφτασαν στο Γραφείο το μεσημέρι της Δευτέρας και οι ανακριτές του Τμήματος προχωρούν στη διερεύνηση, ώστε να φτάσουν στα ίχνη των επιτήδειων.

Από πλευράς της η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανέφερε πως πρώτη φορά οι υπηρεσίες βρίσκονται ενώπιον τέτοιας παραπληροφόρησης του κοινού, με αναφορές για δήθεν προϊόντα που καταπολεμούν ασθένειες και πωλούνται στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τη νομοθεσία κανένα φαρμακευτικό προϊόν δεν μπορεί να κυκλοφορεί στην Κύπρο εκτός και εάν έχει εκδοθεί σχετική άδεια κυκλοφορίας, κάτι που δεν συμβαίνει με τα φάρμακα που διαφημίζονται στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. «Κανένα πρόσωπο, εκτός από φαρμακοποιούς, δεν μπορούν να εκτελούν συνταγές, να πωλούν ή να προμηθεύουν φαρμακευτικά προϊόντα στην χώρα μας. Οποιοδήποτε πρόσωπο κυκλοφορεί στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας φαρμακευτικό προϊόν για το οποίο δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, αμέσως καθίσταται ένοχος για αδικήματα για τα οποία επιβάλλονται ποινές», είπε.

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης