Απαντά στο σάλο για τη στολή το Λύκειο Παλουριώτισσας-«Σκόπιμη παραπληροφόρηση»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με την απόφαση να ετοιμαστούν δύο είδη στολής για τους μαθητές και στη μία να μην υπάρχει το έμβλημα του σχολείου, η Διεύθυνση του Λυκείου Παλουριώτισσας σήκωσε το γάντι και απαντά στις επικρίσεις που δέχεται, τονίζοντας πως πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευθυντής αφαίρεσε το έμβλημα του σχολείου από τις στολές-Φωνές για διαχωρισμό μαθητών

Σημειώνεται πως ο σάλος ξέσπασε μετά την απόφαση του Διευθυντή να ετοιμάσει στολές για τους μαθητές και σε κάποιες από αυτές φαίνεται ότι αφαιρέθηκε το έμβλημα του σχολείου, στο οποίο υπάρχει η μορφή της Παναγίας. Στα σχόλια και τις επικρίσεις που δέχθηκε απαντά με μακροσκελή ανακοίνωση η Διεύθυνση του σχολείου, με την οποία δημοσίευσε και φωτογραφίες από τη στολή που παρήγγειλε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου «σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου και προς διάλυση οποιασδήποτε σκόπιμης παραπληροφόρησης, που έντεχνα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, σας πληροφορούμε ότι τα ιερά σύμβολα του ιστορικού αυτού σχολείου, που με περηφάνεια φοιτούν τα παιδιά σας τα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού, τα ασπαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αλλάξουν ή να διαφοροποιηθούν. Το λάβαρο του σχολείου με έμβλημα την Παναγία ορθώνεται ως ασπίδα αντίστασης απέναντι στον κατακτητή. Η Ελληνική σημαία συμβολίζει την εθνική μας καταγωγή, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τους αγώνες της φυλής μας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Η Κυπριακή σημαία συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, την Κυπριακή Δημοκρατία, με τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι καθήκον όλων μας, μαθητών/τριών, καθηγητών/τριών και προσωπικού του σχολείου μας είναι η υπεράσπιση της Εθνικής μας καταγωγής και της Κρατικής μας Οντότητας».

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η προαιρετική, καθημερινή στολή του σχολείου για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες έχει εγκριθεί από τον Καθηγητικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 και ισχύει μέχρι την αναθεώρησή της, όταν εκλεγεί το νέο ΚΜΣ και ο νέος ΣΓ».

lps

Το σχολείο, συνεχίζοντας ξεκαθαρίζει πως «η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λήφθηκε στις εγγραφές Ιουνίου. Αναρωτιόμαστε γιατί αναρτήθηκε τώρα και ποια η σκοπιμότητα της άδικης παραπληροφόρησης προς τον τύπο τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπου το επίμαχο θέμα είναι το μεταναστευτικό. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν στα Ελληνοκυπριακά σχολεία και παρακαλούμε να τις αφήσετε έξω από τα κάγκελα του Λυκείου Παλουριώτισσας, που γειτνιάζει με τα κατεχόμενα».

Καταλήγοντας, η Διεύθυνση του Λυκείου Παλουριώτισσας αναφέρει πως «ασπαζόμενοι τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, τελέσαμε και φέτος στο σχολείο μας τον καθιερωμένο αγιασμό την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, παρουσία όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως θρησκείας. Απαιτούμε όλοι ανεξαιρέτως να σέβονται τους κανονισμούς της εκπαίδευσης, του κράτους και τη θρησκεία μας. Η ανακοίνωση εγκρίθηκε από τον Καθηγητικό Σύλλογο του Λυκείου Παλουριώτισσας τη 12η Σεπτεμβρίου 2023».

Δειτε Επισης

Το πόθεν έσχες, οι ανθοί από το Παλαιχώρι και η ανάγκη για διαφάνεια
Η ενηλικίωση ενός εγκλήματος, η αναβίωση του Γολγοθά και τα... έντονα γράμματα της Αστυνομίας
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ, τελευταίος γύρος συναντήσεων-Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις συνεργασιών
Τα ορόσημα του Δεκεμβρίου καθορίζουν την πορεία του Κυπριακού το 2024
Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος-«Έκανε σχέση με άλλον, τρελάθηκα και τη σκότωσα»
Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Σόνιας στη Λευκωσία (pic)
Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την κατάσταση με τα λεωφορεία-« Προσβλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης»
Συνεχίζεται την Τετάρτη η συνεδρίαση συντεχνιών για χαμηλόμισθους Δημοσίου
Πώς μία κλοπή του 2013 και οι ράβδοι χρυσού ενός επιχειρηματία στριμώχνουν τον Μενέντεζ
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως